hero image
dppi

Fallows: az Aston Martin nem győzi le a Red Bullt, vagy a Ferrarit, ha csak másolja

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Centiken múlt az év legbrutálisabb balesete az F2-ben (videó)

FORMA-1

Videón Hamilton szárnyalása a Monacói Nagydíj első szabadedzéséről (videó)

FORMA-1

Eddig nem látott felvételek jelentek meg Vettel körözgetéséről Senna McLarenjével

FORMA-1

Videón Verstappen látványos monacói csattanása a Red Bullal

Motorsport.hu
2022/12/29 18:59
A korábban a Red Bull Racingnél dolgozó mérnök, Dan Fallows az év elején szerződött az Aston Martinhoz és nagyratörő terveket szövöget a silverstone-i alakulattal. Ehhez viszont mindenképpen a saját útjukat kell járniuk.
Ajánlott Lewis Hamilton full trendin jelent meg Monacóban

Fallows idén áprilisban hagyta el az energiaitalosokat az Aston Martin kedvéért, ahol a technikai igazgatói posztot tölti be.

A rutinos mérnök 2006-tól dolgozott a Milton Keynes-i alakulat kötelékében, kezdetben az aerodinamikai csapat vezetőjeként, majd aerodinamikai mérnökként.

Az Aston Martin egy hosszútávú projekt első lépéseként igyekszik a lehető legjobb szakmai stábot valamint infrastruktúrát felépíteni, hogy idővel a világbajnoki címért harcolhassanak a Forma-1-ben, ehhez azonban Fallows szerint saját megközelítésre van szükségük.

„Számos oka van annak, hogy a Red Bull Racing ennyire jó csapat. Az évek során minden területen kiküszöbölték a problémákat, akár a pályán, akár a gyárban, akár a tervezőirodában jelentkeztek“ - fogalmazott Fallows.

„A siker nagy része annak köszönhető, hogy egyetlen területen sem voltak jelentős gyengeségeik. Sok szempontból nagyon büszke vagyok arra, hogy a mérnöki oldalon kivehettem a részem ebből a sikerből.“

„Hihetetlenül erős alakulatról van szó és megtapasztalhattam, mi kell ahhoz, hogy világbajnoki címeket nyerjünk“ - az Aston Martin technikai igazgatója.

„Az volt a legfontosabb, hogy semmilyen tekintetben ne legyenek hiányosságok, és semmi olyan ne történjen, ami befolyásolná a csapat teljesítményét. Számunkra az Aston Martinnál az is fontos, hogy ne csak lemásoljuk, amit az ellenfeleink csinálnak. Nem gondoljuk, hogy így meg tudjuk verni a Red Bullt, a Mercedest, vagy a Ferrarit.“

„Saját módszerekre, saját megközelítésre van szükség. Természetesen időbe telik, amíg megtaláljuk ezeket, de nagyon ambiciózus csapatunk van, és az új gyár elkészültével újabb lendületet kapunk.“

„Ezzel együtt megnövekedik bennünk a vágy, hogy felgyorsítsuk a folyamatot, ami végül az élre repít minket és futamgyőzelmekért, világbajnoki címekért harcolhatunk. Ez a szenvedély és motiváció segíthet elérni a céljainkat“ - szögezte le Fallows.