hero image

Fantasztikus csata után Verstappen győzött a Szaúdi Nagydíjon, csak 13-an értek célba!

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Verstappen ellen több mint nehéz az élet a pályán (videó)

FORMA-1

Videón Gasly hatalmas előzése Abu Dhabiból, majd kapott egy pofont

FORMA-1

Hamilton nagyot előzött Abu Dhabiban, majd jött a hiba

FORMA-1

Max Verstappen inkább meg sem szólalt

Motorsport.hu
2022/03/27 20:56
Egy rendkívül izgalmas csata után Max Verstappen tudott győzni Charles Leclerc előtt a Szaúd-arábiai Nagydíjon, míg Sergio Perezen a biztonsági autó bejövetele fogott ki.
Ajánlott Hatalmas Ferrari-becsapódás az Abu-Dzabi Nagydíj második edzésén! (videó)

Mindössze 18 autó rajtolt el a Szaúd-arábiai Nagydíjon, amelyen Mick Schumacher a szombati időmérőn szenvedett balesete miatt nem vett részt, Cunoda autója pedig közvetlenül a futam előtt adta meg magát.

A rajtnál Perez és Leclerc meg tudta tartani a pozícióját az élen, Verstappen pedig el tudott menni Sainz mellett, így feljött a harmadik helyre. Russell Ocon megelőzésével az 5. pozíciót szerezte meg, miközben az élen csendesen teltek a percek és a körök.

Eközben kicsit hátrébb a két Alpine vívott nagyon kemény csatát, Ocon rendkívül agresszívan védekezett, de végül el kellett engednie maga mellett Alonsót, mivel a pálya levágásával vette vissza a helyezését.

Hamilton a 15. helyről rajtolva lassacskán jött feljebb a mezőnyben, a 12. körben Norris megelőzésével már a 11. helyen haladt a hétszeres világbajnok, aki a kemény keveréken rajtolt.

Latifi összetörte az autóját, ez pedig Perez szempontjából a lehető legrosszabbkor jött, ugyanis a mexikói pilóta a kanadai versenyző balesetét megelőző körben jött ki a bokszba, így a safety car mögött Leclerc, Verstappen, Sainz, Perez, Russell, Magnussen, Hamilton, Alonso volt a sorrend.

Az újraindítás után nem sokkal Hamilton megelőzte Magnussent, míg Leclerc 1-1,5 másodperces előnnyel rendelkezett Verstappen előtt. A futam vége felé Bottas és Ricciardo is lelassult technikai meghibásodás miatt, így jött a VSC-s fázis.

Hamilton nem tudta kihasználni a VSC alatti kiállás előnyeit, így Magnussen mögé jött vissza, a VSC utáni újraindításnál pedig Verstappen nagyon közel került Leclerc-hez, így támadhatta a Ferrari monacói versenyzőjét.

Az élen oda-vissza előzést láthattunk, a holland pedig nem adta fel, tovább támadta Leclerc-t. 3 körrel a leintés előtt aztán sikerült Verstappen manővere és átvette a vezetést, de Leclerc közel maradt hozzá.