hero image

Felfüggesztették a belga kommentátort, aki sértegette Strollt

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Verstappen ellen több mint nehéz az élet a pályán (videó)

FORMA-1

Videón Gasly hatalmas előzése Abu Dhabiból, majd kapott egy pofont

FORMA-1

Hamilton nagyot előzött Abu Dhabiban, majd jött a hiba

FORMA-1

Max Verstappen inkább meg sem szólalt

Motorsport.hu
2022/07/14 20:59
A Forma-1 világa elég sok botrányt megélt az elmúlt hónapokban, elég csak Nelson Piquet-re gondolni, aki Lewis Hamiltont sértegette és emiatt a Forma-1 nem szívesen látja már a korábbi világbajnokot. Most Lance Stroll került egy műsorvezető célkeresztjébe.
Ajánlott Hatalmas Ferrari-becsapódás az Abu-Dzabi Nagydíj második edzésén! (videó)

Lionel Froissart, a belga RTBF Sport csatorna kommentátorát felfüggesztette munkaadója. Az Osztrák Nagydíj hétvégéjén „autistának" nevezte Lance Strollt, aminek az RTBF Sport finoman szólva sem örült.

Froissart épp a belga televízió élő adását vezette, amikor autistának nevezte Strollt. Kollégája, Gaetan Vigneron azonnal felháborodva reagált, mondván: „Ez túl erős. Túlzásokba esett". Froissart azonban kitartott álláspontja mellett. „Ez az igazság" - mondta a kommentátor, akit a GpBlog idézett.

A MotorsportWeek.com szerint az RTBF tévécsatorna nem sokkal később közleményt adott ki, mely szerint a cég elítéli Froissart szavait. „Az autizmus társítása egy versenyző kommunikációs módjával helytelen volt, és teljesen összeegyeztethetetlen az RTBF értékeivel".

A csatorna belső vizsgálatot fog lefolytatni az incidens miatt, és a vizsgálat lezárultáig felfüggesztette Froissartot. Stroll nem kommentálta az esetet.