A korábbi brazil F1-es elmondta, személy szerint sokkal nagyobb örömét leli a Formula-E nézésében, mint a Forma-1-ben.

A Ferrari győzelmével záruló Ausztrál Nagydíj után Felipe Massa elmondta, ezek az időnkénti fellángolások nem sokat tesznek hozzá az összképhez, ami véleménye szerint arról szól, hogy egy éppen domináns csapat és versenyző uralja a sorozatot.

Massa egészen odáig ment, hogy az RN365-nek kijelentette, nézőként sokkal izgalmasabbnak talál egy Formula E-futamot, mint egy F1-es versenyt.

A brazil mindkét sportágat jól ismerheti, hiszen 15 évig volt a Forma-1 közösségének tagja, míg két szezont a Venturi színeiben a Formula E-ben is lehúzott.

"Szerintem őrülten jó a városi pályákon versenyezni a Formula E-ben, ami nagyrészt annak köszönhető, hogy az autók közti különbségek elenyészően. Szinte minden versenyen más harcol a győzelemért, a bajnokság pedig a szezon végén dől el, nem pedig jóval előtte", mondta.

"Az F1-ben van egy nagyon szép autó, amit vezethetsz sokkal nagyobb leszorítóelővel, de igazából ennyi. A Formula E-futamok sokkal izgalmasabbak, főleg, amikor az F1-ben olyan előnye van egy csapatnak, mint a Red Bullnak, vagy épp másoknak a múltban", tette még hozzá.

Nagyrészt Max Verstappen ausztráliai kiesésének is köszönhetően a bajnoki tabella egyébként most épp izgalmasan néz ki, hiszen az élen álló holland és a negyedik helyen álló Carlos Sainz között is mindössze 11 pont a különbség, így talán van még remény egy tavalyinál izgalmasabb szezonra.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL