hero image

Felkeltette a Mercedes érdeklődését a Red Bull megoldása – ismerte el a technikai igazgató

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Verstappen ellen több mint nehéz az élet a pályán (videó)

FORMA-1

Videón Gasly hatalmas előzése Abu Dhabiból, majd kapott egy pofont

FORMA-1

Hamilton nagyot előzött Abu Dhabiban, majd jött a hiba

FORMA-1

Max Verstappen inkább meg sem szólalt

Motorsport.hu
2022/02/27 21:00
A Mercedes technikai igazgatója, Mike Elliott elismerte, hogy felfigyeltek a Red Bull oldalszekrény-megoldására, és érdekesnek találják, hogy a csapatok mennyire különböző megoldásokkal álltak elő.
Ajánlott Hatalmas Ferrari-becsapódás az Abu-Dzabi Nagydíj második edzésén! (videó)

A Forma-1-es téli teszteken a legfontosabb mérőszám a csapatok számára az, hogy hány kört tettek meg, hiszen mindössze 6 tesztnapjuk van a szezon kezdete előtt arra, hogy valós versenypályán teszteljék a járgányaikat.

Körszámban a Ferrari, a köridők tekintetében viszont a Mercedes „nyerte” a tesztet, ezzel együtt nem érdemes hosszú távú következtetéseket levonni, már csak azért sem, mert rengeteget fognak változni a kocsik a bahreini tesztekig.

Ráadásul egy új probléma, a „delfinezés” is felütötte a fejét, amely a ground-effect visszatérése miatt nehezíti meg a csapatok és a pilóták dolgát, hiszen a szóban forgó „elpattogás” a szívóhatás egyik velejárója. A Mercedes technikai igazgatója, Mike Elliott is szót ejtett a témáról.

„Ezzel a problémával mindannyian szemben állunk. Most rajtunk áll, hogy hogyan birkózunk meg a problémával, vagy hogy mivel állunk elő a következő néhány versenyen” – mondta Elliott a Mercedes videójában.

A technikai igazgató emellett azt is elmondta, hogy a Red Bull oldalszekrény-megoldására is felfigyeltek, és el fognak gondolkozni azon, hogy miért döntött így a tavalyi nagy riválisuk, akiket a csapatbajnoki versenyben meg tudtak előzni, az egyéni cím viszont a „bikákhoz” vándorolt.

„Vizuálisan a Red Bull Racing oldalszekrénye tér el a miénktől. Érdekesnek tűnik az a megoldás, amivel előálltak, el kell gondolkoznunk azon, hogy miért így döntöttek” – fogalmazott a brit a barcelonai teszteket követően.