hero image

Felkeltette a Mercedes érdeklődését a Red Bull megoldása – ismerte el a technikai igazgató

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Belsőkamerás videón Leclerc rajtelsőséget érő köre Monacóból

FORMA-1

Videón az őrületesen izgalmas Monacói Nagydíj időmérő edzése

FORMA-1

Norris káromkodva küldte el Russellt a Monacói Nagydíjon

FORMA-1

Videó: Verstappen „falazása” a monacói Q3-ból

Motorsport.hu
2022/02/27 21:00
A Mercedes technikai igazgatója, Mike Elliott elismerte, hogy felfigyeltek a Red Bull oldalszekrény-megoldására, és érdekesnek találják, hogy a csapatok mennyire különböző megoldásokkal álltak elő.
Ajánlott Norris káromkodva küldte el Russellt a Monacói Nagydíjon

A Forma-1-es téli teszteken a legfontosabb mérőszám a csapatok számára az, hogy hány kört tettek meg, hiszen mindössze 6 tesztnapjuk van a szezon kezdete előtt arra, hogy valós versenypályán teszteljék a járgányaikat.

Körszámban a Ferrari, a köridők tekintetében viszont a Mercedes „nyerte” a tesztet, ezzel együtt nem érdemes hosszú távú következtetéseket levonni, már csak azért sem, mert rengeteget fognak változni a kocsik a bahreini tesztekig.

Ráadásul egy új probléma, a „delfinezés” is felütötte a fejét, amely a ground-effect visszatérése miatt nehezíti meg a csapatok és a pilóták dolgát, hiszen a szóban forgó „elpattogás” a szívóhatás egyik velejárója. A Mercedes technikai igazgatója, Mike Elliott is szót ejtett a témáról.

„Ezzel a problémával mindannyian szemben állunk. Most rajtunk áll, hogy hogyan birkózunk meg a problémával, vagy hogy mivel állunk elő a következő néhány versenyen” – mondta Elliott a Mercedes videójában.

A technikai igazgató emellett azt is elmondta, hogy a Red Bull oldalszekrény-megoldására is felfigyeltek, és el fognak gondolkozni azon, hogy miért döntött így a tavalyi nagy riválisuk, akiket a csapatbajnoki versenyben meg tudtak előzni, az egyéni cím viszont a „bikákhoz” vándorolt.

„Vizuálisan a Red Bull Racing oldalszekrénye tér el a miénktől. Érdekesnek tűnik az a megoldás, amivel előálltak, el kell gondolkoznunk azon, hogy miért így döntöttek” – fogalmazott a brit a barcelonai teszteket követően.