A Brazil Nagydíj időmérő edzése sem a tervek szerint alakult, köszönhetően az időjárásnak, így kissé felemás érzésekkel zárhatták a versenyzők az etapot.

A Brazil Nagydíjon már hozzászokhattunk ahhoz, hogy történnek váratlan és érdekes dolgok. Ez szinte mindig így van, mintha az égiek szándékosan erre a hétvégére időzítenék ezeket az eseményeket.

Amikor leszakad az ég Interlagos felett, az igencsak problémás tud lenni. Nem kevés példát láthattunk erre az évek során, és Hamilton is egy ilyen futamon nyerte meg az első címét 2008-ban az utolsó métereken.

Most messze kisebb volt a tét ezen az időmérő edzésen, majd a káosz miatt a versenybíróság úgy döntött, nem indítja újra a Q3-at. Több mint 4 perc volt hátra, így minden bizonnyal másfajta végeredmény született volna.

Végül Verstappen került az élre Leclerc és Stroll előtt. A kanadai nagyon rég érezhette magát ilyen kiváltságos helyzetben, ráadásul Alonso előtt állhat, aki szinte ugyanazt az időt futotta meg a másik Aston Martinnal.

A TOP-10-ben még Hamilton, Russell, Norris, Sainz, Pérez és Piastri voltak ott. Érdemes megnézni a felvételeket, önmagukért beszélnek, különösen a Q3-ban, amik erre a linkre kattintva érhetőek el, kiváló minőségben a Forma-1 szerkesztői által.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL