hero image

Fernando Alonso: Egyik pilótának sem tetszenek a 2022-es F1-es autók!

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Michael Schumacher egészen döbbenetes kiesése a 2005-ös Kínai Nagydíjról

FORMA-1

A Forma-1 történetének egyik legfélelmetesebb bukása (videó)

FORMA-1

Alonso győzelemmel ünnepelte a 200. nagydíját a Ferrarival

FORMA-1

Michael Schumacher 22 évvel ezelőtt már 56 F1-es győzelemnél járt

Motorsport.hu
2022/03/10 21:02
Az Alpine-pilóta Fernando Alonso szerint minden versenyző gyorsabb kocsira vágyik, így egyikőjüknek sem tetszenek a 2022-es autók. Ezen kívül az Alpine A522-esről is beszélt, és nem volt túl optimista a kétszeres világbajnok.
Ajánlott Hülkenberg félelmetes F1-es bukása után megfagyott a levegő

Februárban három tesztnapot teljesíthettek a Forma-1-es csapatok és versenyzők, ma pedig kezdetét vették a bahreini tesztek, amelyek szintén három napon keresztül fognak tartani. Fernando Alonsóról tudni lehet, hogy nem szokta magában tartani a véleményét, és ezúttal sem tett így.

Forbes spanyol kiadásának nyilatkozva azt mondta, hogy egyik versenyző sem kedveli az új, 2022-es autókat, ugyanis azok lassabbak a tavalyiaknál, ráadásul küzdeniük kell a kocsival a lassú kanyarokban.

„Úgy érzed, mintha gyorsabban mennél, ugyanis a kocsi több leszorítóerőt generál 300 km/óránál. Viszont a lassú kanyarokban nagy erőfeszítésekre van szükség. A mostani autók alacsonyabban fekszenek, mint a korábbiak, és nagyon kemény a felfüggesztés is. Ez pedig egyik pilótának sem tetszik.”

„Ha egy pályán 1:17-es köröket futottunk 2021-ben, akkor most 1:22-ről fogunk indulni, miközben minden versenyző őszintén megmondaná, hogy inkább 1:10-es időket futna” – magyarázta Alonso.

A kétszeres világbajnok hozzátette, a zöld törekvések miatt is romlott valamelyest a kocsik teljesítménye, de kiemelte, jó dolognak tartja, hogy a környezetvédelem témája is hangsúlyosabb lett az F1-ben.

„Az autók nehezebbek lettek, a zöldebb üzemanyag miatt pedig lóerőket is vesztünk. De ez a helyes út. A Forma-1 egyre inkább a technológia ezen területe felé húz, és tiszteletben tartják, hogy mi a jó a környezetnek.”

„Elméletileg a kocsik között kisebb lesz a különbség, mivel vannak alapvetően közös alkatrészek, mint például az első és a hátsó szárnyak – ezeken a területeken a csapatok nem kaptak nagymértékű szabadságot a fejlesztésre, ami jó hír a sport szempontjából, mivel kiegyensúlyozottabb lehet a teljesítmény.”

Az Alpine 2022-es kocsija kapcsán nem volt túl optimista a spanyol versenyző nyilatkozata, aki úgy véli, más istállók okosabb munkát végeztek náluk.

„Sikerült előrelépnünk, de az az igazság, hogy más csapatok még nagyobb előrelépésre voltak képesek. Lassan fogjuk indítani a szezont, aztán meglátjuk, de a barcelonai tapasztalatok alapján szerintem néhány riválisunk okosabb munkát végzett nálunk” – zárta Alonso.