Amiről nemigazán tehet, és még az is előfordulhat, hogy a bajnokság végéig további három versenyző előzi meg.

Alonso nagyon jól kezdte az idény az Aston Martinnal, és szinte az összes futamon dobogóra tudott állni. Az autó ereje azonban már nem tartott ki a folytatásra, mert a Mercedes, a Ferrari és a McLaren is erősödött.

Ennek köszönhetően Alonso egyre lejjebb csúszik a bajnokságban, így Mexikóban a negyedik helyét is elvesztette. Sokáig úgy tűnt, a TOP-3-ban zárhat, ám erre már gyakorlatilag semmilyen esély nem nyílhat számára.

Jelenleg 183 pontot számol, akárcsak Sainz, de a Ferrari spanyol versenyzője van előrébb. Előttük 220 ponttal találjuk Hamiltont, majd jön a rendkívül gyengén teljesítő Pérez 240 egységgel, illetve az éllovas Verstappen 491 ponttal.

Alonso nem nyugodhat meg, mivel Norris a McLaren miatt sokat lépett előre, és a soron következő verseny előtt 169 pontos. Sőt, Leclerc sincs messze a maga 166 pontjával, és még Russell is veszélyes lehet a spanyol világbajnokra.

A Mercedes versenyzője 151 ponttal várja a folytatást, míg mögötte Piastri és Gasly már aligha lesznek veszélyesnek. Alonso tehetsége megkérdőjelezhetetlen, akárcsak az Aston Martin visszaesése, mely legalább akkora, mint a korábban tapasztalt előrelépés.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL