hero image
dppi

Fernando Alonso egyre lejjebb csúszik a bajnokságban

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Verstappen ellen több mint nehéz az élet a pályán (videó)

FORMA-1

Videón Gasly hatalmas előzése Abu Dhabiból, majd kapott egy pofont

FORMA-1

Hamilton nagyot előzött Abu Dhabiban, majd jött a hiba

FORMA-1

Max Verstappen inkább meg sem szólalt

Motorsport.hu
2023/10/31 16:08
Amiről nemigazán tehet, és még az is előfordulhat, hogy a bajnokság végéig további három versenyző előzi meg.
Ajánlott Hatalmas Ferrari-becsapódás az Abu-Dzabi Nagydíj második edzésén! (videó)

Alonso nagyon jól kezdte az idény az Aston Martinnal, és szinte az összes futamon dobogóra tudott állni. Az autó ereje azonban már nem tartott ki a folytatásra, mert a Mercedes, a Ferrari és a McLaren is erősödött.

Ennek köszönhetően Alonso egyre lejjebb csúszik a bajnokságban, így Mexikóban a negyedik helyét is elvesztette. Sokáig úgy tűnt, a TOP-3-ban zárhat, ám erre már gyakorlatilag semmilyen esély nem nyílhat számára.

Jelenleg 183 pontot számol, akárcsak Sainz, de a Ferrari spanyol versenyzője van előrébb. Előttük 220 ponttal találjuk Hamiltont, majd jön a rendkívül gyengén teljesítő Pérez 240 egységgel, illetve az éllovas Verstappen 491 ponttal.

Alonso nem nyugodhat meg, mivel Norris a McLaren miatt sokat lépett előre, és a soron következő verseny előtt 169 pontos. Sőt, Leclerc sincs messze a maga 166 pontjával, és még Russell is veszélyes lehet a spanyol világbajnokra.

A Mercedes versenyzője 151 ponttal várja a folytatást, míg mögötte Piastri és Gasly már aligha lesznek veszélyesnek. Alonso tehetsége megkérdőjelezhetetlen, akárcsak az Aston Martin visszaesése, mely legalább akkora, mint a korábban tapasztalt előrelépés.