hero image

Ferrari: a miénk a legjobb pilótapáros a mezőnyben!

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Amikor Ricciardónak még nagyon ment az F1-ben

FORMA-1

Videón Jenson Button megdöbbentő hibája a Kínai Nagydíjról

FORMA-1

Óriási pofont kapott a két McLaren a Kínai Nagydíjon

FORMA-1

Videón Verstappen egészen hihetetlen F1-es startja 19 évesen a Kínai Nagydíjról

Motorsport.hu
2022/04/03 21:04
A Ferrari vezérigazgatója szerint az olasz istálló rendelkezik a legerősebb felállással a rajtrácson, így az idei szezon az autó fejlesztésén múlhat. Nagy a tét azonban, ugyanis komoly elvárásokat fektetnek a Forma-1-es istálló elé.

John Elkann arról tájékoztatta a Ferrariban részesedéssel rendelkező Exor befektetési cég részvényeseit, hogy sokat vár a Ferraritól az idei szezonban. A Ferrari elnöke Charles Leclerc-et és Carlos Sainz-ot a Forma-1 idei legjobb pilótapárosának nevezi.

„Öt dobogós eredménnyel és a konstruktőri bajnokság harmadik helyével a tavalyi Forma-1-es szezon biztató jeleket mutatott. Most azonban a vállalat a 2022-es szezonra összpontosít, tudva, hogy Leclerc és Sainz személyében a Scuderia rendelkezik a legjobb pilótapárossal a mezőnyben, akik jól kezdték a szezont" - osztotta meg Elkann a La Gazetta Dello Sport szerint.

Mattia Binotto csapatfőnökről nem esik szó, de a csapat minőségét hangsúlyozzák, tekintve, hogy komoly célokat fogalmaztak meg az idei szezonra. Leclerc és Sainz vezetik a bajnokságot, a konstruktőrök között pedig első helyen áll a Ferrari, de a szezon még hosszú és a Red Bullnak is lesz egy-két beleszólása az idei évbe.

Úgy tűnik azonban, hogy a Ferrari egyelőre jól kézben tartja a dolgokat a pilóták tekintetében. Charles Leclerc még 2024-ig biztosan a maranellói csapatnál marad, míg Carlos Sainz hamarosan hosszabb szerződést ír alá. Elkann ezekkel a szavakkal talán akaratlanul is egy kis nyomást gyakorol a Ferrari csapatára. A 46 éves vezérigazgató szerint jelenleg nincs jobb felállás, így az F1-75 további fejlesztése kulcsfontosságú lesz.

Az, hogy végül sikerül-e ismét bajnoki címig vezetni a Ferrarit, egyelőre még kérdés, de abban szinte biztosak lehetünk, hogy nem fogunk unatkozni idén sem a futamok alatt, legalábbis az első két forduló és leginkább Leclerc és Verstappen párharca erre enged következtetni minket.