hero image

Ferrari: Csak ennyi a Red Bull előnye!

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Hamilton nagyot előzött Abu Dhabiban, majd jött a hiba

FORMA-1

Max Verstappen inkább meg sem szólalt

FORMA-1

Fontos bejelentés érkezett a magyarországi MotoGP-közvetítésekről

FORMA-1

Hamilton nagyot előzött a rajtnál Abu Dhabiban, de elhagyta a pályát (videó)

Motorsport.hu
2022/05/13 21:05
A Ferrari csapatfőnöke, Mattia Binotto úgy véli, nem túl nagy a különbség a maranellói és a Milton Keynes-i alakulat szerint teljesítmény tekintetében, és felhívta arra a figyelmet, hogy szerinte a Red Bull többet költhetett náluk.
Ajánlott Hatalmas Ferrari-becsapódás az Abu-Dzabi Nagydíj második edzésén! (videó)

Jelentős ütemben zárkózik fel a Red Bull a Ferrarira a pontversenyben: az osztrák istálló a megbízhatósági problémái miatt kissé beragadt a szezonrajtnál, azonban most már csak 19 pont Verstappen hátránya Leclerc mögött, a Red Bull pedig 6 pontra közelítette meg a Ferrarit.

A csapatfőnök Mattia Binotto viszont elmondása szerint nem aggódik a Red Bull fejlődése miatt, és hozzátette, hogy szerinte a költségvetési korlát gátat fog szabni a meredek teljesítményjavulásnak:

„Hogy aggaszt-e minket a jelenlegi teljesítményünk, és hogy a Red Bull fejlődött hozzánk képest? Nem. Szerintem nem hatalmas a különbség közöttünk. Maximum pár tizedmásodpercről lehet szó, és Miamiban a miénk volt az első rajtsor.”

„Az időmérőn tehát jobb volt a teljesítményünk a Red Bullhoz képest, összességében pedig szerintem a hétvégén nem volt nagy különbség a Red Bull és a Ferrari között. Ha aggódhatunk valami miatt, az az, hogy mekkora előrelépésre voltak képesek a költségvetési sapka hatálya alatt.”

„De ez inkább reményt, mintsem aggodalmat kelt, hiszen egy bizonyos ponton vissza kell fogniuk a költéseiket” – fogalmazott Binotto a Motorsport.com tudósítása szerint.

Erre világított rá a Motorsport.com olasz kiadása is: információik szerint a Red Bull már a fejlesztésekre szánt összeg 75 százalékát elköltötte, a Mercedes pedig még náluk is rosszabbul állhat.