hero image

Ferrari: „Jó érzés újra versenyképesnek lenni”

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Verstappen ellen több mint nehéz az élet a pályán (videó)

FORMA-1

Videón Gasly hatalmas előzése Abu Dhabiból, majd kapott egy pofont

FORMA-1

Hamilton nagyot előzött Abu Dhabiban, majd jött a hiba

FORMA-1

Max Verstappen inkább meg sem szólalt

Motorsport.hu
2022/09/03 21:03
A Ferrari két versenyzője, Charles Leclerc és Carlos Sainz óvatosan magabiztos volt a pénteki két szabadedzést követően, miután a másodikon ők ketten végeztek az élen. Ettől függetlenül viszont úgy érezték, van még tér a fejlődésre.
Ajánlott Hatalmas Ferrari-becsapódás az Abu-Dzabi Nagydíj második edzésén! (videó)

Sainz csupán négyezreddel maradt el márkatársától délután, miközben a Red Bullnak nehéz napja volt, hiszen Max Verstappennél az FP1 során váltógondok léptek fel, Sergio Perez pedig nem találta az összhangot autójával.

Előnybe került volna a Ferrari Zandvoortban? Ezt azért nem lehet kijelenteni, de az tény, hogy egyelőre jobbnak tűnik a helyzetük, mint egy héttel ezelőtt Belgiumban. „Jó érzés újra versenyképesnek lenni, ott lenni a legjobb idők között egész hétvégén” – kezdte értékelését Sainz.

„Emellett az autó is önbizalmat adott. Optimistán tekintek a hétvége további részére, de egyben óvatos is vagyok, mert tudom, hogy bárki találhat hirtelen két tizedet, amivel legyőzhetnek téged.”

„Jó visszatérni egy kihívásokat jelentő pályára, még ha sokat is követel tőled. Élveztem a vezetést, főleg ha megnézzük az időket, melyeket futottunk. Érzésre megint versenyképesek vagyunk a spái nehéz hétvége után, de ettől még meglepett milyen gyors mindenki – a McLaren, a Mercedes, a Red Bull.”

„Mindannyian csupán három tizeden belül vagyunk egymáshoz képest, szóval ez szombatra nagyon szoros csatát vetít előre, tehát izgalmas lesz” – tette még hozzá a spanyol. Leclerc is hasonlóan nyilatkozott, de azért megjegyezte, muszáj lesz még fejlődniük, ha a többiek előtt akarnak maradni.

„Kicsit jobb volt ma, de mindannyian nagyon közel vagyunk egymáshoz, ami kissé meglepő is, mert így trükkös lesz a szombat. Mi viszont szeretnénk egy újabbat lépni előre. Nem igazán volt meg az autóm tökéletes egyensúlya, szóval remélhetőleg elindulunk majd egy jobbi irányba.”

„Elsősorban az alulkormányzottsággal volt problémám, nehéz volt elfordítani az autót, a kijáratokon pedig többször is kitört a hátulja, mert a kanyar közepén nem tudtam eleget fordítani rajta. Ezen tehát muszáj lesz dolgozni, de bízom az előrelépésben.”

A Ferrarinak mindenképpen szüksége lenne már egy erős hétvégére, ha még bármi esélyt akarnak adni maguknak a bajnokságban. Amennyiben a Red Bull és Verstappen ismét győztesen jön ki a hétvégéből, akkor szinte már tényleg minden sansz elúszik számukra.