hero image

Ferrari: leteszteljük a teszten látott változatos megoldásokat

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Extra nézetből Gasly és Ocon nagy balesete Monacóból (videó)

FORMA-1

36 éve akkora kört ment Mexikóban Senna, hogy senki nem hitte el

FORMA-1

Harry Potter lett Charles Leclerc-ből a Ferrarinál (videó)

FORMA-1

Fernando Alonso mindennel gyors (videó)

Motorsport.hu
2022/03/07 21:05
A Ferrari csapatfőnökét, Mattia Binottót is lenyűgözte a 2022-es Forma-1-es barcelonai téli teszten látott változatosság, és elmondta, hogy ők is megvizsgálják majd a legérdekesebb megoldásokat.
Ajánlott Harry Potter lett Charles Leclerc-ből a Ferrarinál (videó)

Nincs két egyforma autó a 2022-es Forma-1-es mezőnyben, még az azonos erőforrást használó, vagy szoros technikai megállapodásban álló csapatok autói is jelentősen eltérnek egymástól, ami nagy megkönnyebbülést jelentett az F1-es közösségnek, miután a silverstone-i bemutatóautó után sokan megkongatták a vészharangot azzal kapcsolatban, hogy az autók nagyon egyformák lesznek.

A jelenleg látott sokszínűség azonban hamarosan elkezd majd csökkeni, ahogyan a csapatok elkezdik leszűkíteni az igazán jó megoldások körét, addig is azonban örülnek, hogy ilyen érdekesen alakul a szezon.

„Van egy pár jó ötlet a többi autón is, és elképesztő, hogy mennyire eltérő formákkal találkozunk a mezőnyben” – idézi a Ferrari csapatfőnökét, Mattia Binottót a RacingNews365.com.

„Mindenki jó munkát végzett, mi pedig most megpróbálunk kiválasztani egy pár érdekes megoldást, amelyet le fogunk tesztelni vagy szimulálni, hogy kiderítsük, felhasználhatjuk-e azokat a saját fejlesztési folyamatainknál.”

A Ferrari remek teljesítményt nyújtott a barcelonai teszten: bár Charles Leclerc legjobb ideje lassabb volt, mint amit a Mercedes, Red Bull, vagy a McLaren futott, a lágyabb C4 vagy C5 keverékhez egyáltalán nem nyúltak.

„A pilóták visszajelzései alapján az autónak jó az egyensúlya, és jól vezethető, ami egy igen jó alap szerintem. Ettől függetlenül nagyon hosszú lesz az előttünk álló szezon, és arra számítok, hogy a riválisaink is nagyon erősek lesznek.”