hero image

Ferrari stratégia-blama, Sergio Perez győzelem Monacóban!

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Összefoglaló videón a Kínai Nagydíj, Verstappen más dimenzió

FORMA-1

Stroll szerint Ricciardo idióta, mégis ő kapott büntetést – videón az eset!

FORMA-1

Lewis Hamilton full trendin érkezett meg a Kínai Nagydíjra (fotók)

FORMA-1

Hamiltonnak esélye sem volt Verstappen ellen a Kínai Nagydíjon (videó)

Motorsport.hu
2022/05/29 21:03
A Red Bull pilótája, Sergio Perez nyerte a 2022-es Forma-1-es Monacói Nagydíjat, miután jó stratégiával és egy kiváló etappal az inter gumikon legyőzte Carlos Sainzot.
Ajánlott Összefoglaló videón a Kínai Nagydíj, Verstappen más dimenzió

A futam az eredetileg kitűzött időpontnál 16 perccel később kezdődött, miután elkapta mezőnyt az eső. Az FIA kissé bepánikolt, és a biztonsági autó mögé szorították a felvezető kört biztonsági okokra hivatkozva, amivel sem a pilóták, sem a szurkolók nem értettek egyet.

Hamarosan azonban valóban leszakadt az ég, és a második felvezető kör végén piros zászlóval leintették a rajtprocedúrát, mindenki visszatért a bokszutcába.

Több mint 45 perccel később nem álló, hanem gurulórajttal kezdődhetett meg a Monacói Nagydíj, és nem meglepő módon nem is történtek előzések az élmezőnyben.

A folyamatosan száradó pálya pedig igazi 4D-s sakkjátszma elé állította a csapatokat, amelyből végül a Red Bull jött ki győztesen: jobb ütemben rakták fel az intermediate gumikat, mint Charles Leclerc, és jobb tempót is autóztak a zöld oldalfalú Pirellikkel. Carlos Sainz az extrém esős gumikról egyből a slickekre váltott, amivel megtartotta a második helyét, de a futam elejének legnagyobb nyertese Sergio Perez volt, aki kiváló tempót autózta az élre állt.

Charles Leclerc mindeközben kétszer is borzalmas ütemben állt ki kereket cserélni, így az élről visszaesett a 4. helyre. A Ferrari későn szólt neki, hogy maradjon kint, így egy nagy időveszteséggel teli kettős kiállást kellett teljesítenie a monacóinak.

A 30. körben egy újabb piros zászló semlegesítette a versenyt: Mick Schumacher alatt csúszott meg a Haas, és az uszodánál nagyon csúnyán összetörte az autóját, ami ketté is szakadt.

Az újraindítást követően a Red Bull és a Ferrari eltérő gumistartégiát választott: a két Red Bull új közepeseken, a két Ferrari a már használt keményeken folytatta a futamot.

A futam végére mindkét Red Bull alatt elfogytak a közepes gumik, és Carlos Sainz keményen is támadta a mexikóit, de Perez éppen életben tudta tartani annyira a gumikat, hogy kivédekezze a Ferrari pilótájának támadásait, így a csalódást keltő spanyol futama után kiváló futamgyőzelmet szerzett Perez.

Mögötte a második helyen Sainz, Verstappen, Leclerc végeztek, az 5. helyre pedig George Russell futott be.