hero image

Fittipaldi: Csalódott vagyok és fáj, hogy nem én kaptam meg a Haas F1-es ülését

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Ilyen közelről fotózták a fotósok Pérez hatalmas balesetét Monacóban (fotók)

FORMA-1

20 éve sem bírtak Michael Schumacherrel az ellenfelek

FORMA-1

Ma 59 éve szerezte első dobogóját az F1 nagy legendája

FORMA-1

Fotókon Matt Damon látogatása a McLarennél

Motorsport.hu
2022/03/12 21:07
A Haas tartalékversenyzője, Pietro Fittipaldi azt mondta, megérti a csapat azon döntését, hogy Kevin Magnussent igazolták le Mick Schumacher mellé, de természetesen csalódott, amiért lemaradt a lehetőségről.
Ajánlott Harry Potter lett Charles Leclerc-ből a Ferrarinál (videó)

Bár a Haas-csapatfőnök Günther Steiner Nyikita Mazepin pótlása kapcsán azt mondta, először a tartalékpilótájukat, Pietro Fittipaldit fogják felhívni, végül nem mellette, hanem a 4 éven keresztül már korábban náluk versenyző Kevin Magnussen mellett döntöttek.

A brazil versenyző ennek kapcsán azt mondta, természetesen fáj neki, hogy nem ő kapta meg a haasos ülést, de azt is hozzátette, megérti a csapat döntését, és továbbra is elkötelezett marad az istálló iránt.

„Günther azt mondta nekem, hogy csak két pilóta szerződtetését fontolják meg: én voltam az egyik, azt viszont nem tudtam, hogy ki a másik. Mint kiderült, Kevin volt az, és ő kapta meg az ülést.”

„Tiszteletben tartom a csapat döntését. Nyilvánvalóan vérbeli versenyző vagyok, ezért csalódott vagyok és fáj az, hogy így alakult, mert tudom, mekkora a bennünk rejlő potenciál, és hogy mire vagyok képes.”

„Günther azt is mondta, hogy egy tapasztalt pilótára van szükségük, én pedig megértem a dolgot, és ez nem változtat azon, hogy mennyire elkötelezett vagyok az istálló iránt, és a történet itt még nem ér véget.”

„Továbbra is keményen fogok dolgozni. Sok nehézségen mentem már keresztül a karrierem során, és csak annyit tudok tenni, hogy még keményebben dolgozom” – idézte a Motorsport.com Fittipaldit.