hero image
dppi

Fontos területen erősödik a Red Bull Mateschitznek köszönhetően

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Videón a 2024-es F1-es tesztek leggyorsabb köre – on-board a Ferrarival!

FORMA-1

Videón, ahogy lelassul a Red Bull a bahreini F1-es teszteken

FORMA-1

Amatőr felvételen a kiszivárgott 2024-es Red Bull (videók)

FORMA-1

Együtt tesztelt Hamilton és Alonso Spanyolországban

Motorsport.hu
2022/11/06 21:19
A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner elárulta, hogy új szélcsatorna építését tervezik Milton Keynes-ben, így újabb fontos területen léphet előre az osztrák istálló.
Ajánlott 39 éves lett Lewis Hamilton

Nemrég derült ki, hogy a Red Bull a költségvetési sapka átlépéséért 7 millió dolláros büntetést kap, valamint 10 százalékkal kevesebb aerodinamikai tesztlehetőségük lesz a következő 12 hónapban.

Ennek megfelelően kifejezetten fontos dolog, hogy e téren előre fog lépni a Red Bull: a jelenlegi szélcsatornájukat még a Jaguar csapatától örökölték meg, amelyet még második világháború során építettek, mint repülőgép-fejlesztő létesítmény.

A csapatfőnök Christian Horner elmondta, tervben van egy új szélcsatorna építése, amely a Milton Keynes-i technológiai campus részét képezheti majd, hiszen a pár héttel ezelőtt elhunyt alapító-tulajdonos Dietrich Mateschitz még korábban vállalta ezt a befektetést:

„Ez volt az egyik kötelezettségvállalás, amit Dietrich tett nekünk, hogy új szélcsatornába fektet be. Az új szabályok érkezésével egyszerűen nem elég hatékony a jelenlegi szélcsatornánk, ez kényszerített minket erre a nagy tőkebefektetést igénylő vállalásra.”