hero image

Franciaországban jöhet a Mercedes idei első győzelme?

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Verstappen ellen több mint nehéz az élet a pályán (videó)

FORMA-1

Videón Gasly hatalmas előzése Abu Dhabiból, majd kapott egy pofont

FORMA-1

Hamilton nagyot előzött Abu Dhabiban, majd jött a hiba

FORMA-1

Max Verstappen inkább meg sem szólalt

Motorsport.hu
2022/07/15 21:08
Gyengébb formájuk ellenére a Mercedes tizenegy versenyen hét dobogós helyezést ért el. A legutóbbi négy versenyen minden alkalommal egy Mercedes-pilóta a harmadik helyen végzett. Jolyon Palmer úgy véli, a csapat győzhet Franciaországban, ha a kvalifikációs tempójuk javul.
Ajánlott Hatalmas Ferrari-becsapódás az Abu-Dzabi Nagydíj második edzésén! (videó)

A Mercedes elsősorban a Red Bull Racingnek és a Ferrarinak köszönheti dobogós helyezéseit. Max Verstappen csapatát megbízhatósági problémák gyötörték a szezon elején, míg a Ferrari az elmúlt futamokon esett ki gyakran. Ennek ellenére Palmer úgy véli, hogy a Mercedes lassan újra topcsapattá válik, és hamarosan felveheti a versenyt a Red Bull-lal és a Ferrarival.

A következő verseny a naptárban a Francia Nagydíj lesz. „A Mercedes a múltban mindig jól ment ott, és idén eddig biztosan ez jelenti a legjobb esélyüket arra, hogy érdemben harcoljanak a győzelemért" - írja Palmer az F1.com-nak írt rovatában.

„A probléma, amivel foglalkozniuk kell, az a kvalifikációs formájuk. Az idei szezonban eddig három olyan alkalom is volt, amikor úgy tűnt, hogy megvan a tempójuk ahhoz, hogy a győzelemért harcoljanak, de Hamilton számára egyelőre nem sikerült megvalósítani, hogy az élről indulhasson" - folytatja a brit.

A Mercedes versenytempója jobb, mint a kvalifikációs formájuk a korábbi Forma-1-es pilóta szerint. Ha a csapat nyerni akar Franciaországban, akkor az egykörös tempójukon kell dolgozniuk. „Ez az, ami az elmúlt néhány versenyen sokba került nekik”.