hero image

Friss fejlesztéseket hoz a Mercedes Silverstone-ba!

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Extra nézetből Gasly és Ocon nagy balesete Monacóból (videó)

FORMA-1

36 éve akkora kört ment Mexikóban Senna, hogy senki nem hitte el

FORMA-1

Harry Potter lett Charles Leclerc-ből a Ferrarinál (videó)

FORMA-1

Fernando Alonso mindennel gyors (videó)

Motorsport.hu
2022/06/23 21:09
A Mercedes istállójának idei egyik legfontosabb futama a Brit Nagydíj, ugyanis mindkét pilótájuk hazai futama lesz. Azonban az új fejlesztésekkel is elérhetetlennek tűnik egyelőre George Russell vagy Lewis Hamilton győzelme.
Ajánlott Harry Potter lett Charles Leclerc-ből a Ferrarinál (videó)

Mike Elliott, a Mercedes technikai igazgatója a Mercedes hétvége előtti beszámolójában elmondta, hogy az új alkatrészek, amelyeket a silverstone-i versenyre hoznak, remélhetőleg nagyobb sebességet biztosítanak majd. A brit azonban reálisan tekint előre a Brit Nagydíjra is, és azt mondja, a Mercedes egyértelműen az éllovas Red Bull Racing és a Ferrari mögött van még.

Lewis Hamilton és George Russell hazai versenyén a győzelem nehéznek tűnik. Elliott szerint a csapat megpróbálja majd előrébb vinni az autót Silverstone-ban. Az új alkatrészek behozása remélhetőleg segít ebben. „Megpróbálunk egy kis tempót kihozni az autóból, vagy a csomagból, amink van. Valamint az új alkatrészekkel, amiket hozzá fogunk adni."

A német csapat technikai főnöke azt is elismeri, hogy ugyanakkor őszintének kell lenniük önmagukhoz. „Jelenleg egy kicsit le vagyunk maradva az éllovas Ferrari és Red Bull Racing mögött, és egy normális versenyen Lewis győzelme nehéz lesz."

Arra számít, hogy Silverstone egy olyan pálya lesz, ami egy kicsit jobban fekszik a csapatnak, ahogy az a barcelonai futamon is látszott. A spanyol városban rendezett versenyen George Russell a szép harmadik, Lewis Hamilton pedig a hatodik helyen végzett.

„Bármi is történik, olyan keményen nyomjuk, ahogy csak tudjuk. A versenyzőink olyan keményen nyomják majd, ahogy csak tudják. Mert vissza akarunk térni a győzelemhez. Győzni akarunk a csapatért, mindenképpen nyerni akarunk. Győzni akarunk a szurkolókért. Meglátjuk, mi történik."