A Forma-1 Szaúd-Arábiai Nagydíján Fernando Alonso büntetését övező káosz miatt sok kritika érte a Forma-1-et és a szervezőket. Emerson Fittipaldi is beállt a sorba.

Fernando Alonso először még örülhetett a Szaúd-Arábiai Nagydíj pódiumán, remek volt a hangulat az Aston Martinnál, miután megkapta a harmadik helyezettnek járó trófeát, azonban nem sokkal később megbüntették, amiért egy szerelő hozzáért az emelővel az autóhoz, miközben még korábbi büntetését töltötte. A csapat megóvta ezt, szerintük ezzel még nem dolgoztak az autón – sikerrel.

A változást már késő este jelentette be az FIA, a büntetést megszüntették, szóval a csalódás után folytatódhatott a buli a csapatnál. Ennek ellenére a döntés nem volt valami elegáns és a Motorsport.comnak nyilatkozó Emerson Fittipaldit is meglepte:

„Ha valaki egy komoly döntést hoz meg, amivel valakitől egy dobogós helyezést vesz el, száz százalékig biztosnak kellene lennie abban, hogy a helyes döntést hozta” – mondta a volt világbajnok, hozzátéve: „Vannak szabályok, de a szabályokkal kapcsolatban is mindent száz százalékig tisztázni kell.”

Fittipaldi szerint „csak így lehetnek a versenybírók által hozott döntések száz százalékig helyesek. Egy ilyen helyzet roppant frusztráló, mind az érintett versenyző, mind a csapat és a szurkolók számára is” – zárta mondandóját.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL