Van, aki szerint nem a véletlen műve, hogy épp most hibázott a Red Bull.

Max Verstappen Ausztrál Nagydíjon történt váratlan kiesése kapcsán megszólalt a korábbi F1-es, ma már szakértőként tevékenykedő Guido van der Garde is, aki érdekes oldalról közelítette meg a történteket.

A holland szerint egyértelmű, hogy a fékhiba vezetett Verstappen kieséséhez, ám véleménye szerint mindebben benne lehet a Red Bull háza táján most már hosszú hetek óta tapasztalható zűrzavar és bizonytalanság is.

"Nagyon furcsa, hogy mindez épp most történt. Nem állítom azt, hogy egy szabotázsnak lehettünk a szemtanúi, erről szó sincs, de amikor ilyen szintű káosz uralkodik egy csapatnál, akkor az emberek gyakrabban hibáznak", mondta.

"Az elmúlt két évben még csak hasonlót sem láttunk. Az autó remekül működött, minden tökéletesen ment a csapatnál, szóval felmerül a kérdés, hogy a történteknek nincs-e köze a vezetőségben jelentkező problémákhoz?"

Guido van der Garde nyilatkozata azt követően érkezett, hogy a Brembo egyértelműen kijelentette, semmi közük Verstappen fékproblémájához, majd jelezték, annak kialakulásához véleményük szerint a Red Bull rossz beállításai vezettek.

Verstappen kiesése után a Ferrari versenyzője, Carlos Sainz végzett az első helyen akit csapattársa, Charles Leclerc, majd a mclarenes Lando Norris követett.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL