hero image

Gasly 2023-ban is az AlphaTaurinál marad – Hivatalos!

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Verstappen ellen több mint nehéz az élet a pályán (videó)

FORMA-1

Videón Gasly hatalmas előzése Abu Dhabiból, majd kapott egy pofont

FORMA-1

Hamilton nagyot előzött Abu Dhabiban, majd jött a hiba

FORMA-1

Max Verstappen inkább meg sem szólalt

Motorsport.hu
2022/06/24 19:08
Pierre Gasly 2023-ban is az AlphaTauri csapat tagja marad, jelentette be hivatalosan az istálló. Ezzel véget vetettek a hónapok óta keringő pletykáknak.
Ajánlott Hatalmas Ferrari-becsapódás az Abu-Dzabi Nagydíj második edzésén! (videó)

A francia reagált is a hosszabbításra, melyet pénteken jelentett be az istálló. „Már öt éve vagyok ennél a csapatnál, és büszke vagyok a közösen megtett útra és a fejlődésre, amit elértünk" - fogalmazott a sajtóközleményben.

„Az idei új szabályok új kihívásokat hoztak számunkra, és az, hogy a csapattal együtt tervezhetjük a fejlődésünket a következő 18 hónapra, jó munkaalapot jelent a jövőre nézve” – tette hozzá.

Franz Tost csapatfőnök is örömmel fogadta a hírt: „Egyértelműen az F1 legjobb és legversenyképesebb versenyzőinek csoportjába tartozik, és a nálunk eltöltött idő alatt bizonyította képességeit. Kétségtelen, hogy Pierre nagy szerepet játszhat abban, hogy a csapat sikeres szezont zárjon jövőre, és rajtunk múlik majd, hogy versenyképes autót biztosítunk számára, hogy továbbra is kiváló eredményeket tudjon elérni" - tette hozzá.

A 2021-es kiváló szezonja után Gasly még mindig reménykedett abban, hogy visszatérhet a Red Bull Racinghez. Az osztrák istálló azonban egyértelmű döntést hozott Sergio Perez szerződésének meghosszabbításával, ami azt jelentette, hogy a következő években nem kap második esélyt a Red Bullnál.

Más topcsapatoknál sincs nagy esély arra, hogy helyet kaphatott volna jövőre. A Ferrari például Carlos Sainzot és Charles Leclercet is megtartja, míg a Mercedes 2023-ban Lewis Hamiltonnal és George Russellel akarja teljesíteni a szezont.