hero image

Gasly 2023-ban már topcsapatnál vezetne: „Nem gondolom, hogy náluk ülést kapna”

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Verstappen ellen több mint nehéz az élet a pályán (videó)

FORMA-1

Videón Gasly hatalmas előzése Abu Dhabiból, majd kapott egy pofont

FORMA-1

Hamilton nagyot előzött Abu Dhabiban, majd jött a hiba

FORMA-1

Max Verstappen inkább meg sem szólalt

Motorsport.hu
2022/04/27 19:09
Az AlphaTauri csapatfőnöke, Franz Tost azt mondta, nem gondolja, hogy Pierre Gasly ülést kaphatna a Mercedesnél, azonban logikusnak tartaná, ha a Red Bull előléptetné a franciát.
Ajánlott Hatalmas Ferrari-becsapódás az Abu-Dzabi Nagydíj második edzésén! (videó)

Pierre Gasly nem rejti véka alá, hogy 2023-ban már topcsapatnál szeretne vezetni, erre pedig a legtöbb esélye a Red Bullnál lehetne. A tanácsadó Helmut Marko ennek kapcsán korábban azt nyilatkozta, a nyári szünetben fogják eldönteni, hogy kit hoznak jövőre Verstappen mellé.

Erről a témáról is megkérdezte a német F1-Insider.com az AlphaTauri csapatfőnökét, Franz Tostot, aki azt mondta, szerinte nem valószínű, hogy a Mercedesnél ülést kapna a francia versenyző.

„Nem gondolom, hogy náluk ülést kapna” – mondta Tost a Mercedes kapcsán, ahol Lewis Hamilton és George Russell helye is biztos a 2023-as szezonra nézve, így erre valóban nincs túl sok esély.

Tost emellett Gasly munkáját méltatta, és véleménye szerint remek munkát végez, így „logikus” lenne, ha 2019 után ismét megkapná a lehetőséget a Red Bull csapatánál – jelenleg úgy néz ki, ő vagy Perez folytathatja a Red Bullnál.

„Technikailag ő vezette a csapatot 2021-ben, mert Júki még újonc volt. És jól is teljesített. Most már nagyon érti a gumik működését, és ha jó autó van alatta, akkor mindig az élmezőnyben tud lenni.”

„Logikus lenne, ha ülést kapna a Red Bullnál. Pierre már versenyeket is nyert, tapasztalt, és a Red Bull kötelékébe tartozik” – tette hozzá az AlphaTauri csapatfőnöke.