hero image

Gasly 2024-től a Mercedes versenyzője lehet?

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Óriási pofont kapott a két McLaren a Kínai Nagydíjon

FORMA-1

Videón Verstappen egészen hihetetlen F1-es startja 19 évesen a Kínai Nagydíjról

FORMA-1

Egy több mint szürreális baleset a Kínai Nagydíjról

FORMA-1

Ma 23 éve meglepte a Forma-1-et Michael Schumacher öccse

Motorsport.hu
2022/06/16 19:10
Pierre Gasly pályafutása egy fontos mérföldkőhöz érkezhet a közeljövőben, ugyanis a tehetséges franciának csapatot kell váltania, ha futamgyőzelmekért és bajnoki címekért akar harcolni.

Sergio Perez hosszabbításával biztossá vált, hogy Pierre Gaslynak nincs helye a Red Bull Racingnél a következő két szezonban. Az AlphaTauri versenyzőjének szerződése a következő szezon után lejár, így már most intenzív találgatások folynak arról, hogy végül hol köt ki a francia 2024-ben. Akár a Mercedes is lehet az egyik opció.

Sergio Perez szerződéshosszabbításával és persze Max Verstappen jelenlétével a Red Bull mindkét helye foglalt a következő néhány évre. Gasly, aki a testvércsapatnál versenyez, tehát a nem túl távoli jövőben fontos választás előtt áll majd: újból meghosszabbítja a szerződését és marad az AlphaTaurinál, vagy elhagyja a Red Bull-családot.

A brit médiában olyan spekulációk keringenek, hogy Gasly lehet Lewis Hamilton utódja a Mercedesnél, ha a hétszeres világbajnok a következő szezon után visszavonulna. A Motorsport-Total próbált utánajárni annak, hogy mennyi valóságtartalma lehet a pletykáknak. Természetesen a Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff volt a legfontosabb személy, akinek a véleményét kikérték.

Az osztrák elárulta, hogy egyáltalán nem foglalkozik a 2024-es szerződésekkel, 2022 júniusában biztosan nem. Ugyanakkor nem először mondta el, hogy rendkívül elégedett Hamiltonnal, és nem tudna jobb pilótapárost elképzelni George Russellel együtt. Gasly nevének felmerülését nem kívánta kommentálni, ahogy más pilótákról sem akart nyilatkozni.