Pierre Gasly van a mezőnyből a legközelebb ahhoz, hogy eltiltsák egy futamra, amennyiben 12 hónapon belül kigyűlik a 12 büntetőpontja. A francia pilóta ismét elmondta, hogy talán nem ártana átgondolni a rendszert, mivel nem csak ő van veszélyben.

Gasly az idei évben 10 büntetőpontot szedett össze különböző vétségek miatt, és legközelebb majd csak jövő májusban fog elveszíteni ezek közül néhányat. Mindez pedig azt jelenti, hogy ha nem történik változás, akkor a következő szezon első részében extra óvatosnak kell majd lennie, máskülönben ki kell hagynia egy futamot.

Ennek érthető módon pedig nem örülne, így érzése szerint talán változtatni kéne valamin. „Próbálok nem igazán gondolni erre, mert nem látom magamat buta vagy veszélyes sofőrnek. Nagyon remélem, hogy a tél folyamán újra tudjuk gondolni a régi rendszert, mert érzésem szerint nem csak én leszek bajban, ha minden marad a régiben.”

„Kár lenne látni, hogy négy-öt versenyzőt is eltiltanak egy futamtól, mert annak a bajnokságra is hatása lenne, ha néhányunknak távol kéne maradnia egy viadaltól” – nyilatkozta a RacingNews365-nek az egyszeres futamgyőztes.

Gasly arról is beszélt, hogy a versenyzők érdekvédelmi szervezete, vagyis a GPDA rendszeresen tanácskozik erről a témáról. A versenyzők mellett pedig többek között Zak Brown és Otmar Szafnauer is támogatná a változásokat.

„Állandóan beszélünk erről, és páran csak négy pontra vannak az eltiltástól, miközben jövőre 24 versenyt és hat sprintet fognak rendezni. Amikor ezt a rendszert bevezették, még csak 19-20 futam volt egy évben, szóval nyilván lenne értelme annak, ha növelnék a felső határt. Az FIA szerintem meg fogja vizsgálni, hogy egy fair megoldást találhasson mindenki számára.”

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL