hero image

Gasly: a sprintfutamok „még mindig nem bizonyítottak”

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Keményen beszólt a McLaren versenyzője Oconnak Imolában

FORMA-1

Egészen különleges vendég érkezett Leclerchez Imolában (videó)

FORMA-1

Videós jelenetek az imolai második F1-es szabadedzésről

FORMA-1

Látványos felvételek érkeztek az F1-es imolai hétvégéről

Motorsport.hu
2023/01/02 15:29
Az Alpine-hoz igazoló Pierre Gasly szerint az F1-es sprintversenyek továbbra sem bizonyították, hogy igazi látványosságnak számítanak.
Ajánlott Videós jelenetek az imolai második F1-es szabadedzésről

A sprinthétvégéket 2021-ben vezette be a sorozat. Akkor még csak tesztjelleggel próbálták ki, de mivel az F1 vezetése sikerként könyvelte el a megújult formátumot, ezért azt megtartották 2022-re is, ahol szintén három pályán láthattunk szombati versenyeket.

Arról pedig továbbra is megoszlanak a vélemények, hogy van-e létjogosultsága a sprinteknek, mivel azok minősége eddig nagyon változó volt. Eleinte csak egy-két izgalmas kört, majd unalmas vonatozást láthattunk, tavaly azonban már több izgalomnak lehettünk szemtanúi, különösen például Brazíliában.

Ennek megfelelően pedig idén hat helyszínen fognak sprinthétvégét tartani. Gasly azonban továbbra is azon a véleményen van, hogy a hagyományos lebonyolítás jobb. „Én személy szerint nagyon szeretem a normál formátumot a szombati időmérővel és a vasárnapi futammal.”

„A sprintfutamok esetében látom a pozitívumokat pénzügyi téren a szervezet számára. Ami viszont a látványosságot és a show-t illeti, még mindig nem bizonyította nekem, hogy megéri egyre többet és többet rendezni belőle. Szerintem tehát a megszokott lebonyolítás jobb” – zárta rövidre a témát a francia.

Mivel valóban nagyon vegyes sprinteket láthattunk eddig az F1-ben, ezért továbbra is nehéz lenne egyértelmű véleményt formálni róla, az idei hat alkalom viszont talán még jobb és átfogóbb képet adhat majd arról, hogy pontosan mik a pozitívumai és negatívumai ennek az újításnak.