Az Alpine istállója már többször elmondta, hogy agresszív fejlesztési stratégiával készülnek a 2023-as szezonra is, új versenyzőjük, Pierre Gasly pedig bízik is abban, hogy ezek hozzák majd az elvárt előrelépést.

A francia gárda már tavaly is azt a stratégiát követte, hogy szinte minden egyes hétvégén előálltak valami kisebb-nagyobb újítással, ennek pedig meglett a hatása, hiszen az istálló a végén viszonylag magabiztosan tudta megszerezni a konstruktőri negyedik helyet.

2023-ban is valami hasonló lehet a céljuk, még ha nem is kezdték túlságosan erősen ezt az évet, legutóbb Melbourne-ben pedig nulláztak, még ha ennek nem is az autójuk teljesítményéhez volt köze. Az Alpine azonban mindenképpen szeretne közelebb kerülni az élmezőnyhöz, Gasly pedig bizakodó.

„Igen, tényleg magabiztos vagyok. A csapat szerintem már tavaly is megmutatta, mire képes, hiszen talán ők voltak a legjobbak a fejlesztések terén az év egészét nézve, szóval remek a megértés és a korreláció a szimulációk és a pályán tapasztalt dolgok között.”

„Szóval csak idő kérdése, mire az első nagyobb elemek megérkeznek majd az autóra, miközben nyilván nekem is jobban be kell még illeszkednem a csapatba, hogy megértsem, pontosan mi kell ahhoz, hogy a legtöbbet hozhassam ki az autóból.”

„Alapvetően a teljesítményünk nem volt olyan jó, mint azt reméltük, de keményen fogunk dolgozni ennek javításán a következő futamokon” – mondta az egyszeres győztes. Az Alpine egyébként valóban ambiciózus célokat tűzött ki, hiszen a soron következő hétvégéken debütáló átfogó fejlesztési csomagjuktól 6 tizedmásodperces javulást várnak.

Ha ezt sikerül elérniük, akkor valóban szorosan ott lehetnek majd a Mercedes, a Ferrari és az Aston Martin nyakán, de persze a többi csapat sem ül a babérjain a jelenleg is tartó hosszabb szünet során, az európai szezon beköszöntével pedig valóban beindul a fejlesztési verseny.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL