hero image
dppi

Gasly: „Csak idő kérdése”, hogy az Alpine az élen harcoljon

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Videón, ahogy lelassul a Red Bull a bahreini F1-es teszteken

FORMA-1

Amatőr felvételen a kiszivárgott 2024-es Red Bull (videók)

FORMA-1

Együtt tesztelt Hamilton és Alonso Spanyolországban

FORMA-1

39 éves lett Lewis Hamilton

Motorsport.hu
2023/02/17 16:59
Pierre Gasly elmondta, neki kétsége sincs afelől, hogy az Alpine idővel képes lesz élcsapattá válni, miután „lenyűgözte” őt, amit az istállónál töltött első pár hetében látott.
Ajánlott 39 éves lett Lewis Hamilton

A francia pilóta 2023-ra végre kilépett a Red Bull kötelékéből, miután az AlphaTaurival nem tudott jelentős előrelépést tenni. Most viszont egy gyári alakulat versenyzője lehet, amely tavaly a konstruktőri negyedik helyen végzett.

Az Alpine csütörtök este leplezte le idei versenyautóját, az A523-at, Gaslyt pedig a bemutatón természetesen megkérdezték arról, milyen kilátásokkal készül az új szezonra. „Szerintem nem arról van szó, hogy valami újat hozok a csapathoz, hanem inkább frissességet, sebességet, fiatalságot, motivációt és eltökéltséget.”

„Igyekszem mindig alázatos lenni, állandóan nyomást helyezek magamra, hogy a lehető legjobb lehessen a felkészülésem, ezt a mentalitást pedig már a csapatnál is megfigyeltem. Nem igazán van szükség nagy változtatásokra, inkább csak meg akarom mutatni, hogy nyerni vagyok itt.”

„Mindenkinek a legjobbját kell nyújtania, ha a top három ellen akarunk küzdeni, de én úgy látom, hogy minden eszközünk megvan ehhez. A csapat vezetőinek is egyértelmű terveik vannak arra, hogy mi kell a következő lépés megtételéhez. Szerintem ez csak idő kérdése.”

Persze nem lesz könnyű utolérni a Red Bull, a Ferrari és a Mercedes hármasát, hiszen tavaly is viszonylag nagy előnyben voltak a többiekkel szemben, ezért Gaslyt megkérdezték arról, mennyire tartja ezt reális célkitűzésnek.

„Nincsen erre varázsütésszerű válasz. Nyilván mindenkinek az a célja, hogy csökkentse a lemaradást és hétvégéről hétvégére a győzelmekért és dobogókért harcoljon. Nagyon nehéz megmondani, egyetlen tél alatt mennyivel tudunk közelebb érni, mert ez azon is múlik, hogy mit csinálnak a többiek.”

„Engem őszintén szólva nem is érdekel, hogy mivel állnak elő mások. Mi csak magunkra fókuszálunk, igyekszünk minél jobb munkát végezni, és amikor majd kihajtunk a pályára, látni fogjuk, hol állunk.”

Ami pedig a tényleges idei célokat illeti, Gasly még elmondta, hogy szeretnék megtartani a konstruktőri negyedik helyet, de dominánsabb formában szereznék azt meg, miközben egyértelműen közelebb akarnak férkőzni a legjobb háromhoz.