hero image

Gasly frusztrált: Mindent megpróbáltam

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Verstappen ellen több mint nehéz az élet a pályán (videó)

FORMA-1

Videón Gasly hatalmas előzése Abu Dhabiból, majd kapott egy pofont

FORMA-1

Hamilton nagyot előzött Abu Dhabiban, majd jött a hiba

FORMA-1

Max Verstappen inkább meg sem szólalt

Motorsport.hu
2022/04/30 19:19
Pierre Gasly nem élete futamán van túl, ugyanis az egész imolai hétvégéje a szenvedésről szólt. A francia szerint fontos lesz megtalálniuk a megfelelő beállításokat a szezon további részében.
Ajánlott Hatalmas Ferrari-becsapódás az Abu-Dzabi Nagydíj második edzésén! (videó)

Pierre Gasly nehéz versenyt élt át az Imolai Nagydíjon. A kvalifikáció során, amelyre a sprintverseny miatt pénteken került sor, a tizenhetedik helyen végzett. A hétvégét pedig pont nélkül zárta, mivel a futamon a tizenkettedik lett.

A gyengébb eredmény ellenére Gaslynak keményen meg kellett dolgoznia a futamon, mivel mögötte sokáig Lewis Hamilton autózott. A brit többször is megpróbálta megelőzni, de Gaslynak szerencséje volt, hogy az előtte autózó Alexander Albon miatt myithatta a DRS-t. Ő is megpróbált előzni, ez azonban nem sikerült neki.

„Mindent megpróbáltam, de még a DRS-szel sem tudtuk utolérni azt a Williamst, szóval igen, elég frusztráló. El kell mennünk, és ki kell találnunk, hogyan tudnánk egy erősebb kvalifikációs teljesítményt nyújtani a következő futamra" - mondta a Formula1.com-on a francia a szörnyű hétvége után.

A mindössze hat megszerzett ponttal Gaslynak a következő hetekben van mit tennie, hogy jobban teljesítsen az AlphaTaurival. Csapattársa, Yuki Tsunoda az első négy futamon négy ponttal többet tudott szerezni. Ennek eredményeként egyelőre egy hellyel előrébb áll a világbajnokságban.