hero image

Gasly: jók az AlphaTauri fejlesztései, a Q3 lesz a cél

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Ilyen közelről fotózták a fotósok Pérez hatalmas balesetét Monacóban (fotók)

FORMA-1

20 éve sem bírtak Michael Schumacherrel az ellenfelek

FORMA-1

Ma 59 éve szerezte első dobogóját az F1 nagy legendája

FORMA-1

Fotókon Matt Damon látogatása a McLarennél

Motorsport.hu
2022/07/23 19:30
A pénteki napon a faenzai gárda egy komoly fejlesztési csomagot vetett be az AT03-on, a gárda francia pilótája, Pierre Gasly pedig elégedett is volt annak működésével, és mindenképpen szeretne bejutni a Q3-ba a mai időmérőn.
Ajánlott Harry Potter lett Charles Leclerc-ből a Ferrarinál (videó)

Az AlphaTauri elsősorban aerodinamikai jellegű újításokat hozott, melyekkel azt szeretnék elérni, hogy az autó jobb legyen a középgyors és gyors kanyarokban, ahol eddig szenvedtek. A módosítások között szerepel egy új padlólemez, diffúzor, valamint motorborítás is.

Gasly pedig a két szabadedzést követően boldogan nyilatkozott, és magabiztosan kijelentette, hogy mindenképpen az időmérő utolsó szakaszának elérése lesz a cél. „Ötödik hely délelőtt, hetedik délután. Egyértelműen gyorsultunk, ami pozitívum. Persze sok adatot kell kielemezni, hogy megtudjuk, pontosan mennyit jelent az új csomag.”

„Összességében viszont tényleg pozitív javulásról tudok beszámolni. Látszólag több a teljesítményünk a többiekhez képest, és remélhetőleg ez még nem a vége.” Az egyetlen nehézséget számukra is a gumikopás jelenti Franciaországban, de Gasly úgy véli, ez másoknak is gondot okoz.

„Elég rossznak mondanám, de hasonló lesz a helyzet a többieknél is. Ezzel kell szembenézni. Vasárnap is rendkívül meleg lesz, a gumik és az autók is küszködni fognak miatta. Én azonban fizikailag jól bírtam. Szeretek ezen a pályán vezetni, és különleges érzés a hazai közönség szurkolását élvezni.”

„Tényleg örülök annak, hogy már jobb a teljesítményünk, és bízom benne, hogy szombaton még tovább tudjuk ezt fokozni.”