hero image
dppi

Gasly ma sem változtatna azon, ahogy a Red Bullban teljesített

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Megérkeztek a legjobb F1-es belsőkamerás felvételek a Japán Nagydíjról

FORMA-1

Hamilton necces előzése Alonso ellen Suzukából (videó)

FORMA-1

Alonso megérdemelné a Red Bull ülését

FORMA-1

Aggódhat a Ferrari és a Mercedes

Motorsport.hu
2022/12/31 06:59
Az Alpine francia pilótája, Pierre Gasly egy döntését sem sajnálja Forma-1-es karrierje során, még az olyanokat sem, amelyeket a Red Bullal eltöltött idő alatt hozott.
Ajánlott Videó: Fernando Alonso zseniális rajtja, majd laza rádiózása

A 2023-as bajnokság lesz az első, amelyben Pierre Gasly nem a Red Bull, vagy annak kiscsapata színeiben áll rajthoz. A francia pilóta, aki 2017 óta maradt hű az osztrák-brit alakulathoz, új fejezetet nyitott az életében az Alpine-hoz szerződéssel.

Gaslyt 2019-ben előléptették a Red Bull anyacsapatához, de valószínűleg nem a legkedvesebb emlékei közt fog szerepelni ez az idény, ugyanis nem nyújtott elég jó teljesítményt, olyannyira nem, hogy még szezon közben visszaküldték a Toro Rossóhoz Alex Albonra cserélve őt.

Keserű pirula lehetett ez számára, de ő igyekezett bizonyítani, ami sikerült is: 2019 végén Brazíliában első dobogós helyezését, 2020-ban, Monzában pedig első futamgyőzelmét is megszerezte a Forma-1-ben. A keményebb pillanatok ellenére azonban semmit sem változtatna a múltján.

A motorsportweek.comon közölt interjúban a francia elmondta, ugyanazt tenné ma is, mint 2019-ben, ezek a lépések ugyanis a karrierjére és a személyiségére is jó hatással voltak: „Ez az én pályafutásom és az én történetem a Red Bullal. Ma is úgy hiszem, hogy mindent, ami történt, a sors akarta így. Rengeteget tanultam, így ma erősebb helyzetben, sokkal erősebb pilóta vagyok.”

„Ezek a tapasztalatok hozzájárultak, hogy ma az legyek, aki, sokat fejlődtem a pályán és azon túl is. Szóval nem változtatnék semmin. 26 éves vagyok és egyre csak érek, mint egy jó bor. Nem tudom, mi lesz ebből, de én igyekszem fejlődni. Tudom, hogy a legjobbja még hátravan. Hálás vagyok azért, ami történt. Lehetett volna máshogy, de mindent összegezve, így történt. Megtanultam a leckét és ez a legfontosabb.”