A korábbi Forma-1-es pilóta szerint Pierre Gasly korai kerékcseréje segített a Milton Keynes-i alakulatnak abban, hogy a legjobb időpontban hívja ki Sergio Perezt a bokszba és cserélje le esőgumijait intermediate-re.

Fontos szerepet játszott a stratégiaválasztásban az időjárás a Forma-1-es Monacói Nagydíjon, hiszen a szakdó eső miatt eleve egy órával el kellett tolni a rajt időpontját. Ezt követően megkezdődött a sakkjátszma, hogy a folyamatosan száradó pályán ki és mikor vált előbb az átmeneti, majd a slick abroncsokra.

Elsőként Pierre Gasly szabadult meg a teljes esőgumiktól a mezőnyben és a francia pilóta néhány kör elteltével már sokkal gyorsabbnak is tűnt a versenytársaknál, Csou Kuan-jüt és Daniel Ricciardót is sikerült megelőznie.

Tekintve, hogy a monacói pályán mennyire nehéz az előzés, ez segíthetett a Red Bullnak meghozni a döntést, hogy az akkor a harmadik helyen haladó Sergio Perezt a 16. körben kihívja kerékcserére.

A húzás annyira bejött, hogy ezzel sikerült a Ferrarik elé vágniuk, ami annyira megzavarta a maranellóiakat, hogy rossz döntések sorozatával el is szúrták Charles Leclerc versenyét.

„Azt hiszem, valójában Pierre Gasly nyerte meg a Monacói Nagydíjat a Red Bullnak, mert megmutatta, hogy pokoli tempót képes diktálni az AlpgaTaurival az átmeneti esőgumikon“ - mondta Jolyon Palmer a BBC Chequered Falg podcastjében.

A korábbi pilóta azonban hozzátette, Sergio Pereznek így is szüksége volt némi szerencsére, hiszen Lando Norris mögé érkezett meg a kerékcserét követően és ha egy körrel később nem hívja ki a McLaren a britet, valószínűleg sok időt veszített volna mögötte.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL