hero image

„Gasly nyerte meg a Monacói Nagydíjat a Red Bullnak“

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Videón, ahogy lelassul a Red Bull a bahreini F1-es teszteken

FORMA-1

Amatőr felvételen a kiszivárgott 2024-es Red Bull (videók)

FORMA-1

Együtt tesztelt Hamilton és Alonso Spanyolországban

FORMA-1

39 éves lett Lewis Hamilton

Motorsport.hu
2022/05/31 15:34
A korábbi Forma-1-es pilóta szerint Pierre Gasly korai kerékcseréje segített a Milton Keynes-i alakulatnak abban, hogy a legjobb időpontban hívja ki Sergio Perezt a bokszba és cserélje le esőgumijait intermediate-re.
Ajánlott 39 éves lett Lewis Hamilton

Fontos szerepet játszott a stratégiaválasztásban az időjárás a Forma-1-es Monacói Nagydíjon, hiszen a szakdó eső miatt eleve egy órával el kellett tolni a rajt időpontját. Ezt követően megkezdődött a sakkjátszma, hogy a folyamatosan száradó pályán ki és mikor vált előbb az átmeneti, majd a slick abroncsokra.

Elsőként Pierre Gasly szabadult meg a teljes esőgumiktól a mezőnyben és a francia pilóta néhány kör elteltével már sokkal gyorsabbnak is tűnt a versenytársaknál, Csou Kuan-jüt és Daniel Ricciardót is sikerült megelőznie.

Tekintve, hogy a monacói pályán mennyire nehéz az előzés, ez segíthetett a Red Bullnak meghozni a döntést, hogy az akkor a harmadik helyen haladó Sergio Perezt a 16. körben kihívja kerékcserére.

A húzás annyira bejött, hogy ezzel sikerült a Ferrarik elé vágniuk, ami annyira megzavarta a maranellóiakat, hogy rossz döntések sorozatával el is szúrták Charles Leclerc versenyét.

„Azt hiszem, valójában Pierre Gasly nyerte meg a Monacói Nagydíjat a Red Bullnak, mert megmutatta, hogy pokoli tempót képes diktálni az AlpgaTaurival az átmeneti esőgumikon“ - mondta Jolyon Palmer a BBC Chequered Falg podcastjében.

A korábbi pilóta azonban hozzátette, Sergio Pereznek így is szüksége volt némi szerencsére, hiszen Lando Norris mögé érkezett meg a kerékcserét követően és ha egy körrel később nem hívja ki a McLaren a britet, valószínűleg sok időt veszített volna mögötte.