hero image

Gasly: Oda tartozom, ahova Leclerc, Verstappen, Russell és Norris!

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Michael Schumacher egészen döbbenetes kiesése a 2005-ös Kínai Nagydíjról

FORMA-1

A Forma-1 történetének egyik legfélelmetesebb bukása (videó)

FORMA-1

Alonso győzelemmel ünnepelte a 200. nagydíját a Ferrarival

FORMA-1

Michael Schumacher 22 évvel ezelőtt már 56 F1-es győzelemnél járt

Motorsport.hu
2022/04/30 19:31
Pierre Gasly, az AlphaTauri versenyzője azt mondta, oda tartozik, ahova a korábbi riválisai, és mindent azért tesz, hogy az élmezőnyben harcolhasson a Forma-1-ben.
Ajánlott Hülkenberg félelmetes F1-es bukása után megfagyott a levegő

Az AlphaTauri elsősorban aerodinamikai jellegű újításokat hozott, melyekkel azt szeretnék elérni, hogy az autó jobb legyen a középgyors és gyors kanyarokban, ahol eddig szenvedtek. A módosítások között szerepel egy új padlólemez, diffúzor, valamint motorborítás is.

Gasly pedig a két szabadedzést követően boldogan nyilatkozott, és magabiztosan kijelentette, hogy mindenképpen az időmérő utolsó szakaszának elérése lesz a cél. „Ötödik hely délelőtt, hetedik délután. Egyértelműen gyorsultunk, ami pozitívum. Persze sok adatot kell kielemezni, hogy megtudjuk, pontosan mennyit jelent az új csomag.”

„Összességében viszont tényleg pozitív javulásról tudok beszámolni. Látszólag több a teljesítményünk a többiekhez képest, és remélhetőleg ez még nem a vége.” Az egyetlen nehézséget számukra is a gumikopás jelenti Franciaországban, de Gasly úgy véli, ez másoknak is gondot okoz.

Pierre Gasly a 2017-es szezon közben mutatkozott be a Forma-1-ben, miután 2016-ban megnyerte a GP2-es sorozatot. A francia pilóta, aki idén is az AlphaTauri színeiben áll rajthoz, a RaceFansnek adott interjújában arról beszélt, hogy a célja, hogy az élmezőnyben harcoljon.

„Ez az ötödik évem a Forma-1-ben. Mindent azért tesztek, hogy az élen harcoljak. Ezért kelek fel és ezért edzek minden nap, ezért figyelek a táplálkozásomra, az alvásra és a regenerálódásra. Minden részletre azért figyelek, hogy a legjobb versenyzőkkel harcoljak az élen.”

Gasly szerződése 2023 végéig érvényes a Red Bull-csoporttal, azt pedig egyelőre nem tudni, hogy megkapja-e a lehetőséget a „nagycsapatnál” az egyszeres futamgyőztes – egyértelműen ez a célja:

„Látom Charles-t a Ferrarinál, Maxot a Red Bullnál, George-ot a Mercedesnél és Landót a McLarennél – ezekkel a srácokkal harcoltam az egész karrierem folyamán. Tudom, hogy ide tartozom én is, és meg akarom kapni a lehetőséget, hogy én is ebben a pozícióban lehessek.”

Nemrég Helmut Markót is megkérdezték arról, hogy ki lesz Max Verstappen csapattársa 2023-ban, míg Gasly csapatfőnöke, Franz Tost úgy véli, nem valószínű a Mercedeshez való igazolás.

„Elég rossznak mondanám, de hasonló lesz a helyzet a többieknél is. Ezzel kell szembenézni. Vasárnap is rendkívül meleg lesz, a gumik és az autók is küszködni fognak miatta. Én azonban fizikailag jól bírtam. Szeretek ezen a pályán vezetni, és különleges érzés a hazai közönség szurkolását élvezni.”

„Tényleg örülök annak, hogy már jobb a teljesítményünk, és bízom benne, hogy szombaton még tovább tudjuk ezt fokozni.”