hero image

Gasly: Teljesen más versenyző vagyok, mint 3 éve, tárgyalni fogok a Red Bull-lal!

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Wolff visszavágott Hornernek a tőlük elhozott mérnökök ügyében

FORMA-1

Bizarr tanáccsal látta el főnöke Imolában Norrist

FORMA-1

Így reagált Horner, amikor kiderült, ki áll Newey távozása mögött

FORMA-1

Videón Lewis Hamilton hihetetlen reakcióideje Imolából a startnál (videó)

Motorsport.hu
2022/03/25 19:32
Az AlphaTauri-pilóta Pierre Gasly azt mondta, egyelőre nyitott kérdés a jövője, és amikor eljön a megfelelő időpont, tárgyalni fog a Red Bull vezetőségével a francia.
Ajánlott Óriási ferraris tömeg éltette Hamiltont Imolában, imádják az olaszok (videó)

Pierre Gasly 2019-ben, mindössze egy teljes F1-es szezonnal a háta mögött kapta meg a nagy lehetőséget: a Red Bull „A” csapatához került. Itt viszont csak 12 versenyen állhatott rajthoz, majd lefokozták az akkor még Toro Rossónak nevezett istállóhoz.

Azóta a francia pilóta másodvirágzását éli, folyamatosan jó teljesítményt nyújt a Red Bull testvércsapatánál, és úgy érzi, már teljesebb pilóta a 2019-es önmagához viszonyítva.

„Most, 2022-ben már egy teljesen más versenyző vagyok, mint 2019-ben voltam. Tapasztaltabbá váltam, tudom, mire van szükségem a csapat és az autó oldaláról, illetve hogy mi működik.”

„Egyértelmű, hogy teljesebb pilóta lettem, és szerintem 3 év múlva a jelenleginél is teljesebb versenyző leszek” – magyarázta Gasly a RacingNews365-nek adott interjújában.

Egyelőre kérdéses, hogy mit tartogat a jövő Gasly számára, akinek nem titkolt célja, hogy a győzelmekért és a világbajnoki címért akar harcolni. A jövője kapcsán azt mondta, a megfelelő időben megkezdi a tárgyalásokat a Red Bull-lal.

„Amikor eljön az ideje, beszélni fogunk erről a Red Bull vezetőségével. Az idei évben az AlphaTaurinál fogom teljesíteni a teljes szezont, és boldog vagyok ennél az istállónál.”

Okkal félhetnek a riválisok a Ferrari motorjától – olasz sajtó„Nyilvánvalóan az a célom, hogy egy olyan kocsival versenyezzek, amellyel ennél is jobb pozíciókért harcolhatok, de most 100 százalékosan arra koncentrálok, hogy a maximumot hozzam ki magamból a AlphaTaurinál.”

„Ezt tettem tavaly is, idén is így fogok tenni, aztán meglátjuk, mit hoz a jövő” – mondta Gasly, akinek a 2022-es év végén jár le a szerződése a Red Bull-csoporttal.