hero image
Pierre Gasly / Twitter

Gasly ülés nélkül maradhatott volna 2024-ben?

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Videón, ahogy lelassul a Red Bull a bahreini F1-es teszteken

FORMA-1

Amatőr felvételen a kiszivárgott 2024-es Red Bull (videók)

FORMA-1

Együtt tesztelt Hamilton és Alonso Spanyolországban

FORMA-1

39 éves lett Lewis Hamilton

Motorsport.hu
2023/01/26 18:59
Az AlphaTauri csapatfőnöke úgy gondolja, hogy Pierre Gasly komoly eséllyel versenyzői ülés nélkül maradhatott volna jövőre, amennyiben a Red Bull nem engedte volna el a franciát az Alpine-hoz.
Ajánlott 39 éves lett Lewis Hamilton

Pierre Gasly mögött meglehetősen kalandos F1-es pályafutás áll, hiszen eleinte remekül teljesített az AlphaTaurinál, majd a Red Bullnál a tempója elmaradt Verstappenétől, ami végül a lefokozásához vezetett. Ekkor úgy tűnt, hogy a francia akár ki is kerülhet a mezőnyből, ám végül képes volt meggyőző teljesítményt nyújtani.

Megnyerte például élete első futamát Monzában, valamint folyamatos pontszerző versenyekkel vétette magát észre. Ennek köszönhetően ismét egy tehetséges pilótát láttak benne a csapatok, azonban a Red Bull kötelékében a lehetőségei korlátozottak voltak.

Red Bull tisztában volt vele, hogy amennyiben ragaszkodnak Gaslyhoz, abban az esetben a francia könnyen ülés nélkül maradhat a következő években, hiszen a Milton-Keynes-i alakulatnál nem kívánták teljes állású pilótának szerződtetni, az AlphaTauriból pedig kiöregedett.

„Ez volt az oka annak, hogy a Red Bull úgy döntött, felbontja a szerződését” – árulta el Tost a The Race-nek. „A Red Bull úgy döntött, hogy nem akarja őt, Pierre pedig egy másik csapathoz akart menni.”

„A sok változás miatt, hogy Vettel abbahagyta, Alonso pedig az Aston Martinhoz ment, az Alpine-nál felszabadult a hely. A Red Bull nagyon tisztességesen járt el azzal, hogy elengedte őt az Alpine-hoz. Ez egyértelmű volt számomra, mert különben túl nagy lett volna a kockázat, hogy 2024-re hely nélkül marad.”

„Akkora minden ülés tele van. Nem könnyű [elfogadni Gasly távozását]. De végül úgy gondolom, hogy egy igazságos döntés született” – zárta le a gondolatait az AlphaTauri csapatfőnöke.