Bár a Günther Steinerrel való kapcsolata többek között a pénzügyeken való egyet nem értés miatt szakadt meg, az új csapatfőnök Komacu Ajao szerint Gene Haas most hajlandó többet költeni az istállóra.

A Haas a tavalyi évben a konstruktőri utolsó pozícióban végzett, idén viszont sokkal jobban kezdték a szezont: 4 forduló után már 4 pontjuk van, amivel a csapatbajnokságban a hetedik helyen állnak.

Egy fontos változtatás történt a két szezon között: immár nem Günther Steiner, hanem a korábbi mérnökigazgató Komacu Ajao látja el a csapatvezetői feladatokat. Steiner elmondta, azon is összekülönbözött a tulajdonos Gene Haasszal, hogy az amerikai üzletember nem akart több pénzt tenni a csapatba.

Viszont úgy tűnik, hogy Haas újra hajlandó több pénzt invesztálni a Forma-1-es csapatába – erről Komacu beszélt az Ekstra Bladetnek adott nyilatkozatában:

„Gene üzenete számomra az első naptól kezdve kristálytiszta volt. Azt mondta, hogy van pénze, hajlandó befektetni, de meg kell mutatnunk neki, hogy ezt a pénzt felelősségteljesen és hatékonyan tudjuk felhasználni.”

„Nem véletlenül milliárdos, nem igaz? Utálja pazarolni a pénzt. Sok területen tudunk javulni, ezért nem aggódtam az üzenete miatt. Biztosan tudom, hogy be fog fektetni, ha odaérünk” – mondta a japán.

Komacu azt is hozzátette, hogy Haas jelentős befektetéseket hagyott jóvá, többek között egy új motorhome-ot is kapnak 2025-re, amelyet az európai versenyeken fognak használni:

„Már engedélyezte az új motorhome-ot a jövő évre, ami nem kis befektetés. Emellett aktívan toborozunk, és a méretünket tekintve elég komoly létszámnövekedést hagytak jóvá” – mesélte Komacu.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL