hero image

George Russell húzta be a második szabadedzést Imolában

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Wolff visszavágott Hornernek a tőlük elhozott mérnökök ügyében

FORMA-1

Bizarr tanáccsal látta el főnöke Imolában Norrist

FORMA-1

Így reagált Horner, amikor kiderült, ki áll Newey távozása mögött

FORMA-1

Videón Lewis Hamilton hihetetlen reakcióideje Imolából a startnál (videó)

Motorsport.hu
2022/04/23 19:37
Úgy tűnik, a Mercedeseknek sikerült előre lépniük a pénteken mutatott teljesítményükhöz képest a száraz körülmények között Imolában, de Sergio Perez a keményebb abroncsokon hasonló köridőt futott, mint a leggyorsabb brit.
Ajánlott Óriási ferraris tömeg éltette Hamiltont Imolában, imádják az olaszok (videó)

A hétvége folyamán először fogadta teljesen száraz aszfaltcsík Imolában a Forma-1 mezőnyét szombat délben, a sprintfutam előtti utolsó szabadedzésen. A pilóták alaposan megküzdöttek az elemekkel - elsősorban az esővel - pénteken, a kvalifikáción rekordot jelentő öt piros zászlós megszakítás is volt.

A csapatok természetesen arra fókuszáltak az FP2-n, hogy megtalálják a tökéletes beállításokat a délutáni sprintre, azonban nem mindenkinek ülhetett autóba ezen a kulcsfontosságú edzésen.

Valtteri Bottas Alfa Romeóját nem sikerült helyrehoznia a szerelőknek a finn tegnapi műszaki problémája után, de nem vett részt a gyakorláson Daniel Ricciardo sem. A McLarennek egyébként is rosszul alakult a szombat kora délután, Lando Norris fékproblémákkal küzdött, így a wokingiaknak gyakorlatilag egy vakrepülés lesz a sprintfutam.

A Mercedesnél az időmérő után az abroncsok túlmelegedésére panaszkodtak leginkább - a már megszokott delfinezés mellett -, de úgy tűnt, hogy Lewis Hamilton és George Russell javulni tudott a pénteken látottakhoz képest: a lágy keverékű abroncsokon mindkét brit az élmezőnyben haladt az edzésen.

Kifejezetten jól teljesített a szabadedzésen Sergio Perez, a Red Bull mexikói pilótája a közepes keverékű abroncsokon szinte pontosan ugyanolyan köridőt tudott futni, mint Russell a lágyakon és végül a második legjobb idővel zárta az edzést.