hero image

Giovinazzi válthatja Schumachert a Haasnál?

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Extra nézetből Gasly és Ocon nagy balesete Monacóból (videó)

FORMA-1

36 éve akkora kört ment Mexikóban Senna, hogy senki nem hitte el

FORMA-1

Harry Potter lett Charles Leclerc-ből a Ferrarinál (videó)

FORMA-1

Fernando Alonso mindennel gyors (videó)

Motorsport.hu
2022/06/15 19:39
Pár hónappal ezelőtt Mick Schumachert még a Ferrarival boronálták össze, mint Carlos Sainz lehetséges utódja. Azóta változott a helyzet, hiszen a hétszeres világbajnok Michael Schumacher fia jelenleg az üléséért küzd és közel sem biztos, hogy meg tudja tartani azt.
Ajánlott Harry Potter lett Charles Leclerc-ből a Ferrarinál (videó)

A hónap elején a Haas csapatfőnöke, Gunther Steiner élesen kritizálta Schumachert, aki szerinte túl sok kárt okoz a csapatnak. Szerencséjére Schumacher Bakuban egyben tartotta az autóját, de egyébként a német nem nyújtott lenyűgöző teljesítményt. Pályafutása során először a huszadik és egyben utolsó helyről rajtolt, a futamon pedig Schumacher a tizennegyedik helyen végzett.

Közben az a hír járja, hogy Oscar Piastri esélyes lehet a Haas egyik ülésére. Az ausztrál jelenleg az Alpine tesztpilótája, ahol lehet, hogy a következő szezonban sem lesz helye. Piastrit a Williamsszel is kapcsolatba hozták, Nicholas Latifi utódjaként.

Joe Saward a honlapján egy új névvel áll elő a Haas listáján: Antonio Giovinazzi. Az olasz az idei szezonban a Formula E-ben versenyez, miután az Alfa Romeo úgy döntött, hogy nem hosszabbítja meg a szerződését. Giovinazzi a Ferrari és a Haas tartalékversenyzőjeként a legtöbb nagydíjon jelen van. Saward szerint a Ferrarinak beleszólása van abba, hogy melyik pilóta üljön a Haasnál, és az olaszok szívesen ültetnék be tesztpilótájukat.

Giovinazzi távozása után olyan hírek is megjelentek, mely szerint az olasz istálló garantálta a pilótának, hogy mindent megtesznek azért, hogy visszakerülhessen a mezőnybe. Schumacher nyilvánvalóan hasonló, vagy talán nagyobb presztízzsel bír édesapja révén a maranellóiaknál, ugyanakkor egy esetleges távozás esetén Giovinazzi előnyben lehet.