hero image

Giovinazzi válthatja Schumachert a Haasnál?

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Verstappen ellen több mint nehéz az élet a pályán (videó)

FORMA-1

Videón Gasly hatalmas előzése Abu Dhabiból, majd kapott egy pofont

FORMA-1

Hamilton nagyot előzött Abu Dhabiban, majd jött a hiba

FORMA-1

Max Verstappen inkább meg sem szólalt

Motorsport.hu
2022/06/15 19:39
Pár hónappal ezelőtt Mick Schumachert még a Ferrarival boronálták össze, mint Carlos Sainz lehetséges utódja. Azóta változott a helyzet, hiszen a hétszeres világbajnok Michael Schumacher fia jelenleg az üléséért küzd és közel sem biztos, hogy meg tudja tartani azt.
Ajánlott Hatalmas Ferrari-becsapódás az Abu-Dzabi Nagydíj második edzésén! (videó)

A hónap elején a Haas csapatfőnöke, Gunther Steiner élesen kritizálta Schumachert, aki szerinte túl sok kárt okoz a csapatnak. Szerencséjére Schumacher Bakuban egyben tartotta az autóját, de egyébként a német nem nyújtott lenyűgöző teljesítményt. Pályafutása során először a huszadik és egyben utolsó helyről rajtolt, a futamon pedig Schumacher a tizennegyedik helyen végzett.

Közben az a hír járja, hogy Oscar Piastri esélyes lehet a Haas egyik ülésére. Az ausztrál jelenleg az Alpine tesztpilótája, ahol lehet, hogy a következő szezonban sem lesz helye. Piastrit a Williamsszel is kapcsolatba hozták, Nicholas Latifi utódjaként.

Joe Saward a honlapján egy új névvel áll elő a Haas listáján: Antonio Giovinazzi. Az olasz az idei szezonban a Formula E-ben versenyez, miután az Alfa Romeo úgy döntött, hogy nem hosszabbítja meg a szerződését. Giovinazzi a Ferrari és a Haas tartalékversenyzőjeként a legtöbb nagydíjon jelen van. Saward szerint a Ferrarinak beleszólása van abba, hogy melyik pilóta üljön a Haasnál, és az olaszok szívesen ültetnék be tesztpilótájukat.

Giovinazzi távozása után olyan hírek is megjelentek, mely szerint az olasz istálló garantálta a pilótának, hogy mindent megtesznek azért, hogy visszakerülhessen a mezőnybe. Schumacher nyilvánvalóan hasonló, vagy talán nagyobb presztízzsel bír édesapja révén a maranellóiaknál, ugyanakkor egy esetleges távozás esetén Giovinazzi előnyben lehet.