hero image

Glock kizártnak tartja, hogy az Aston Martin nem másolta le a Red Bullt

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Extra nézetből Gasly és Ocon nagy balesete Monacóból (videó)

FORMA-1

36 éve akkora kört ment Mexikóban Senna, hogy senki nem hitte el

FORMA-1

Harry Potter lett Charles Leclerc-ből a Ferrarinál (videó)

FORMA-1

Fernando Alonso mindennel gyors (videó)

Motorsport.hu
2022/05/23 19:41
A barcelonai versenyhétvége legforróbb témáját az Aston Martin szolgáltatta, mivel az új fejlesztésekkel felturbózott autójuk kísértetiesen hasonlít a Red Bulléra. A silverstone-i alakulat állítja, nem nyúlt le ötletet, de nem mindenki hisz nekik.
Ajánlott Harry Potter lett Charles Leclerc-ből a Ferrarinál (videó)

Alaposan felkavarta az álló vizet az Aston Martin a Forma-1-ben, miután egy alaposan átszabott konstrukcióval érkezett meg a 2022-es szezon hatodik versenyhétvégéjére. Bár a változások nem feltétlenül jelentettek számukra teljesítményjavulást, a riválisok érdeklődését felkeltette.

Mike Krack, az Aston Martin csapatfőnöke kijelentette, eleve két különböző verziójú autóval készültek az új idényre és a Red Bulltól teljesen függetlenül alakították ki saját konstrukciójukat, ezért meg is lepték őket a bikások megoldásai.

A korábbi Forma-1-es pilóta, Timo Glock viszont nem nagyon hisz a silverstone-i alakulatnak. „A pilótafülke formája, a szellőzőnyílás, az alváz, mind-mind megegyeznek a Red Bulléval. Túl sok az egybeesés számomra“ - nyilatkozta a német a német Sky-nak.

Glock arra is kitért, hogy az Aston Martinhoz a Red Bulltól érkező emberek még a koncepcióváltás előtt érkeztek meg a csapathoz, ráadásul a költségvetési plafon miatt nem kivitelezhető párhuzamosan két autó fejlesztése.

Így vélekedik Jost Capito, a Williams csapatfőnöke is. „Csapatként szeretnénk tudni, hogy milyen vizsgálatot végzett az FIA. Ha valami nincs rendben, annak következményekkel kell járnia. Nagyon-nagyon hasonlít a Red Bulléra az autójuk.“