hero image

Glock szerint Verstappennek nincs oka panaszra, meg kell őriznie a türelmét

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Belsőkamerás videón Leclerc rajtelsőséget érő köre Monacóból

FORMA-1

Videón az őrületesen izgalmas Monacói Nagydíj időmérő edzése

FORMA-1

Norris káromkodva küldte el Russellt a Monacói Nagydíjon

FORMA-1

Videó: Verstappen „falazása” a monacói Q3-ból

Motorsport.hu
2022/04/13 19:43
Timo Glock az Ausztrál Nagydíj után arról írt, hogy a Red Bullnak most olyasmit kell megoldania, amiben már egyáltalán nincs sok tapasztalata: a megbízhatósági problémákat.
Ajánlott Norris káromkodva küldte el Russellt a Monacói Nagydíjon

A Hondával közös korszakban kisebb problémákat leszámítva minden viszonylag simán ment. Az egykori Forma-1-es pilóta szerint a legjobb, amit a frusztrált Max Verstappen most tehet, hogy megőrzi a türelmét.

„Ki kell deríteni a hibák okait. A Red Bull nem ehhez van szokva. Az elmúlt években a csapatnak nem voltak technikai problémái. Ki kell elemezniük, hogy mi az oka" - mondta Glock, aki szerint sürgős a dolog. „Mégis, ez a legrosszabb forgatókönyv, mert már így is túl sok pontot veszítenek a szezon elején" – tette hozzá.

A jelenlegi Forma-1-es szezonban egyébként nem kevesebb, mint 23 nagydíjat tartanak. A Milton Keynes-i székhelyű csapat az elmúlt években bebizonyította, hogy egy szezon során jelentős lépéseket tud tenni előre. Verstappen pályafutásának első éveiben volt hogy több mint fél másodperces lemaradást kellett behozniuk a Mercedeshez képest. A Red Bullnak ez a küldetése sikerült, tehát a tudás és a képességek megvannak.

Ami viszont fontos, hogy a csapat és a pilótái és ne veszítsék el a türelmüket. „Természetesen Max Verstappen is nagyon ingerülten reagál erre a kérdésre, és most azzal fenyegetőzik, hogy elveszíti a türelmét. De meg kell őriznie. Van egy autója, ami jól működik, és amivel harcolhat a bajnoki címért. De a Red Bullnak minél hamarabb meg kell oldania a technikai problémákat" - zárta a német a Sky honlapján.