hero image

Grosjean elmondta, hogyan reagált volna, ha megkeresi a Haas

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Ilyen közelről fotózták a fotósok Pérez hatalmas balesetét Monacóban (fotók)

FORMA-1

20 éve sem bírtak Michael Schumacherrel az ellenfelek

FORMA-1

Ma 59 éve szerezte első dobogóját az F1 nagy legendája

FORMA-1

Fotókon Matt Damon látogatása a McLarennél

Motorsport.hu
2022/03/15 19:46
Az IndyCarban versenyző Romain Grosjean azt nyilatkozta, nem reagált volna pozitívan, ha a Haas megkeresi egy esetleges Forma-1-es visszatérés kapcsán, volt csapattársának, Kevin Magnussennek pedig csupa jót kívánt.
Ajánlott Harry Potter lett Charles Leclerc-ből a Ferrarinál (videó)

Miután a Haas az orosz-ukrán háború kitörését követően szerződést bontott az addigi névadó szponzorával, az Uralkalival, úgy döntöttek, az orosz pilótájuktól, Nyikita Mazepintől is megszabadulnak.

Mazepin helyére egy régi-új arc, Kevin Magnussen érkezett, aki 2017 és 2020 között is az amerikai istállónál versenyzett, a csapatfőnök Günther Steiner pedig azt mondta, csak a dánnal tárgyalt a csapat.

Magnussen csapattársa ezen öt szezon alatt Romain Grosjean volt a Haasnál, aki azt mondta, nem reagált volna pozitívan, ha Gene Haas alakulata megpróbálja visszacsábítani a Forma-1-be – Grosjean jelenleg az Andretti Autosport színeiben indul az IndyCarban, az idei szezont egy ötödik hellyel indította.

„Sokan megkérdezték, hogy visszatérnék-e a Forma-1-be, de nem, nem térnék. Boldog vagyok az Egyesült Államokban és az IndyCarban. Nagyon izgalmas tudni azt, hogy minden hétvégén a győzelemért versenyezhetek.”

„Hihetetlen karrierem volt a Forma-1-ben, ami az életem nagy részét kitette, de ennek most már vége. Már a következő fejezetre fókuszálok, ami arról szól, hogy megpróbálok bajnoki címeket nyerni. Tehát nem lett volna pozitív a válaszom a megkeresésre” – mondta Grosjean a MotorsportWeeknek.

Ezen kívül a francia azt is hozzátette, örül annak, hogy Magnussen visszatért a Forma-1-be, akivel akkor is barátian tudtak beszélgetni, ha nem sokkal azelőtt összeütköztek a pályán, majd így folytatta:

„Szerintem Mazepin azért versenyzett a Haasnál, mert sok szponzorációs pénzt tudott hozni a csapathoz. Biztos vagyok benne, hogy Kevin érkezése Mick Schumacher szempontjából is előnyös lesz, hiszen így egy tapasztalt és gyors csapattársa lesz.”

„Kevin erőssége, hogy akkor is jól tud teljesíteni, ha maga a kocsi nem olyan jó, hiszen így is kezelni tudja az autót, tudja, hogy lehet vele gyors. Remélem, versenyképes autót kap a Haastól.”

„Tartok tőle, hogy nem lesz versenyképes a kocsijuk, de ki tudja? Remélem, hogy tévedek. Jó lenne, ha Kevinnek is lehetősége lenne az élmezőnyben harcolni” – mondta a francia.