hero image

Grosjean: „Nem térnék már vissza az F1-be, nyerni akarok”

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Belsőkamerás videón Leclerc rajtelsőséget érő köre Monacóból

FORMA-1

Videón az őrületesen izgalmas Monacói Nagydíj időmérő edzése

FORMA-1

Norris káromkodva küldte el Russellt a Monacói Nagydíjon

FORMA-1

Videó: Verstappen „falazása” a monacói Q3-ból

Motorsport.hu
2022/05/15 19:47
Romain Grosjean legutóbbi nyilatkozatában kifejtette, hogy nem térne vissza a Forma–1-be, ha tudná, hogy csak egy középmezőnybeli szerep jutna neki, és nem harcolhatna a győzelmekért, ahogyan most az IndyCarban teszi.
Ajánlott Norris káromkodva küldte el Russellt a Monacói Nagydíjon

Néhány nehéz szezon után a Haas 2022-ben látszólag visszatalált a helyes útra. Az amerikai alakulat jelenleg nyolcadik a pontversenyben, egyetlen egységgel lemaradva az AlphaTauritól. Kevin Magnussen eközben tizedik egyéniben, és ő szerezte az istálló összes idei pontját.

Az új szabályok remek lehetőséget kínáltak mindenkinek, a Haas pedig élt is velük, hiszen már rögtön a középmezőnyben találták magukat a 2021-es szenvedés után. A francia versenyző eközben maga is viszonylag sikeresnek mondhatja magát az IndyCarban, ahol tavaly óta versenyez.

Az ő F1-es visszatérésére azonban nem mutatkozik sok esély, bár az is igaz, hogy korábban még Magnussen is azt nyilatkozta, hogy semmi pénzért nem térne vissza, ha tudja, hogy nem harcolhat az élmezőnyben, ehhez képest rögtön elfogadta Günther Steiner ajánlatát, amikor az év elején visszahívták őt.

Az ok egyébként Grosjeannál is ugyanaz, ami egykori márkatársánál volt: versenyképes autót szeretne, és tudja, hogy a Forma–1-ben ezt vélhetően már nem kaphatná meg. A svájci születésű pilóta a RacingNews365-nek nyilatkozott a Miami Nagydíjon, ahol ő is tiszteletét tette.

„Minden versenyt megnézek, nagy rajongó vagyok. Ugyanakkor nem szeretnék visszatérni, hacsak nem ülhetnék egy Red Bullban, Mercedesben vagy Ferrariban. Nézni ettől még szeretem.”

Grosjeannak ugyanis jelenleg mindennél többet ér, hogy a futamgyőzelmekért mehet, az IndyCarban ezt pedig hétről hétre meg is teheti, hiszen az Andretti Autosport tagja, amely a széria egyik legjobb alakulata.

„Néha még beszélek Güntherrel, évente párszor. Küldtem neki egy üzenetet múltkor, hogy gratuláljak nekik az elvégzett munkához, amiért sikerült feljebb kapaszkodniuk a mezőnyben, én viszont boldog vagyok a jelenlegi helyemen.”

„Versenyeket akarok nyerni. Sokan kérdezték, hogy szeretnék-e visszatérni a Haashoz. Most jó munkát végeznek, de én szeretném, ha esélyem lenne futamot nyerni minden egyes hétvégén” – zárta gondolatát Grosjean.