hero image

„Ha Barcelonáig nem találnak megoldást, akkor a Mercedesnek annyi...”

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Újabb nézetből Fernando Alonso mágikus startja a Kínai Nagydíjról

FORMA-1

Videós összehasonlítás Alonso és Sainz megcsúszásáról a Kínai Nagydíjról

FORMA-1

A dominancia új foka: egy adat, ami megmutatja, mekkora előnyben volt Verstappen Kínában

FORMA-1

Óriási jelenet: Bottas irigykedve nézte a kiállást (videó)

Motorsport.hu
2022/04/08 15:37
A korábbi Forma-1-es pilóta, Paul di Resta szerint a Spanyol Nagydíjig kell megoldást találnia a Mercedesnek a delfinezésre, míg Martin Brundle szerint gyorsan fordíthatnak a helyzetükön Hamiltonék.
Ajánlott A McLaren pilótája is odaszúrt Lance Strollnak

Bár sajtóhírek szerint az volt a Mercedes terve, hogy új hátsó szárnyat hoznak Ausztráliába, erről a tervükről letettek, így Imolában vagy Miamiban érkezhet komoly fejlesztési csomag Hamilton és Russell autójára.

Sky Sports F1 két szakértője, Martin Brundle és Paul di Resta beszélgetett a W13-ról, Brundle pedig úgy véli, gyorsan fordíthat a helyzetén a Mercedes, hiába tetemes a lemaradásuk tempó tekintetében a Ferraritól és a Red Bulltól.

„Azt gondolom, hogy úton van egy nagy fejlesztési csomag, amivel kisajtolhatják a kocsiból a benne rejlő potenciált. Továbbra is úgy érzem, hogy nagyon gyors autója lehet a Mercedesnek.”

„Ezek a kocsik hosszabbak, mint egy S-osztályú Mercedes és szélesebbek, mint egy Range Rover, így ha sikerül optimalizálnod a padlólemezt, akkor hatalmasat léphetsz előre. Szerintem nagyon gyorsan fordíthatnak a helyzetükön, csak meg kell találniuk a „varázspirulát”.”

A korábbi F1-es pilóta Di Resta úgy gondolja, lehet, hogy változtatnia kell a filozófiáján a német istállónak, és ha a Spanyol Nagydíjig nem találnak megoldást, akkor lemondhatnak a 2022-es évről.

„A koncepciójuk miatt nem tudják súly hozzáadásával megoldani a delfinezést, tehát ha mégis ezt akarják csinálni, akkor változtatniuk kell a filozófiájukon. Mindent nagyon szorosan az autó közepére pakoltak be, emiatt pedig pórul jártak.”

„Ha mélyebbre tudnak menni a hasmagassággal, megoldást találnak a delfinezésre és raknak egy rugót a versenyző nyakába, akkor egy bestiává válhat az autó. Ha viszont nem tudnak megoldást találni Barcelonáig, akkor a Mercedesnek annyi, és elkezdhetnek a következő éven gondolkozni” – mondta Di Resta.