ERŐSEN AJÁNLOTT

Valami, amire eddig csak Norris volt képes az F1-es szezonban
hero image
dppi
472 n

"Ha nem történik valami fura", Hamilton idén nem lesz nyolcszoros világbajnok a szakértő szerint

Lewis Hamilton „legalább még egy évre” nem lesz a Forma-1 bajnoki kihívói között a Mercedesszel, mondja a Sky Forma-1-es riportere, Ted Kravitz.

Miután Hamilton reményei a nyolcadik világbajnoki címéről a 2021-es Abu-Dzabi Nagydíjon szertefoszlottak, tavaly főleg a Mercedes teljesítményével küszködött, így csak nézhette, ahogy Max Verstappen sorozatban második címét szedi össze.

A 2023-as szezonnyitó Bahreini Nagydíj pár nap múlva elérkezik, de a Mercedes felől elszántság helyett inkább óvatosság sugárzik. Ennek tükrében mérte fel Hamilton esélyeit egy nyolcadik bajnoki címre a Sky riportere, Ted Kravitz:

„Tényleg lesz belőle valami? Szerintem, hacsak valami fura nem történik, Lewis nem fogja megnyerni a nyolcadik világbajnoki címét. A Mercedesnél a kulcsszó az, hogy idővel. Toto azt mondta a bemutatón, hogy idővel a bajnoki címért küzdhet az autó.”

„George Russell az egyik interjújában csak egy válaszon belül kétszer használta ezt a szót. Idővel, idővel… Úgy néz ki, hogy még mindig a tavalyi autóval összeszedett kilenc, tíz, tizenegy hónapos lemaradást dolgozzák le.”

Hamilton tavaly életében először futott olyan szezont, ahol nem volt futamgyőzelme és Russell szállította a Mercedes egyetlen sikerét az Interlagoson – de Kravitz szerint még az a teljesítmény is kilógott a sorból:

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL