Az elismert F1-es újságíró Peter Windsor üdvözli az FIA azon döntését, hogy senior tanácsadóként visszahozták Herbie Blasht a Forma-1-be, aki a versenyigazgatók munkáját fogja segíteni.

Mint ismert, az Abu-Dzabi Nagydíjra reagálva az FIA eltávolította Michael Masit a versenyigazgatói pozícióból, a helyére pedig két, komoly tapasztalattal rendelkező szakember érkezik, akik felváltva látják el Masi korábbi feladatát.

Rajtuk kívül pedig visszatér a Forma-1-be folyamatos senior tanácsadóként Herbie Blash. Az elismert F1-es újságíró, Peter Windsor a YouTube-csatornáján beszélt arról, hogy szerinte Blash jelenléte „megóvta” volna Masit a szezonzáró balhéjától.

„Ez egy nagyon fontos lépés volt. Szerintem a pozíciójában hagyhatták volna Masit, azzal a feltétellel, hogy Herbie-t is mellé teszik. Biztos vagyok benne, hogy ha Herbie ott lett volna mellette Abu Dhabiban, akkor piros zászlós jött volna, Hamilton és Verstappen pedig ugyanolyan gumin indulhatott volna az újraindításnál.”

„Herbie ugyanúgy gondolkozik, mint Charlie Whiting. Azt gondolom, hogy ha Charlie még mindig velünk lenne, akkor az Abu-Dzabi katasztrófa sem történt volna meg.”

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL