hero image

„Ha ő ott lett volna Masi mellett, biztos, hogy nem ez történt volna…”

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Charles Leclerc szerezte a Ferrari első 2023-as pole-pozícióját az F1-es Azeri Nagydíjon!

FORMA-1

Videó: Gasly autója az edzésen kigyulladt, az időmérőn összetört

FORMA-1

Szinte minden autóban kicseréltek valamit a hajtásláncban az FIA enyhítése után

FORMA-1

Verstappen az élen az Azeri Nagydíj egyetlen szabadedzésén, bajban az Alpine

Motorsport.hu
2022/02/19 15:37
Az elismert F1-es újságíró Peter Windsor üdvözli az FIA azon döntését, hogy senior tanácsadóként visszahozták Herbie Blasht a Forma-1-be, aki a versenyigazgatók munkáját fogja segíteni.
Ajánlott „Szerintem Ericsson eltalált” – ikonikus rádiózás és safety car mögötti ütközés Bakuból

Mint ismert, az Abu-Dzabi Nagydíjra reagálva az FIA eltávolította Michael Masit a versenyigazgatói pozícióból, a helyére pedig két, komoly tapasztalattal rendelkező szakember érkezik, akik felváltva látják el Masi korábbi feladatát.

Rajtuk kívül pedig visszatér a Forma-1-be folyamatos senior tanácsadóként Herbie Blash. Az elismert F1-es újságíró, Peter Windsor a YouTube-csatornáján beszélt arról, hogy szerinte Blash jelenléte „megóvta” volna Masit a szezonzáró balhéjától.

„Ez egy nagyon fontos lépés volt. Szerintem a pozíciójában hagyhatták volna Masit, azzal a feltétellel, hogy Herbie-t is mellé teszik. Biztos vagyok benne, hogy ha Herbie ott lett volna mellette Abu Dhabiban, akkor piros zászlós jött volna, Hamilton és Verstappen pedig ugyanolyan gumin indulhatott volna az újraindításnál.”

„Herbie ugyanúgy gondolkozik, mint Charlie Whiting. Azt gondolom, hogy ha Charlie még mindig velünk lenne, akkor az Abu-Dzabi katasztrófa sem történt volna meg.”