hero image

Haas: mi is kipróbáltuk a Mercedes trükkjét, de…

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Verstappen ellen több mint nehéz az élet a pályán (videó)

FORMA-1

Videón Gasly hatalmas előzése Abu Dhabiból, majd kapott egy pofont

FORMA-1

Hamilton nagyot előzött Abu Dhabiban, majd jött a hiba

FORMA-1

Max Verstappen inkább meg sem szólalt

Motorsport.hu
2022/03/16 07:49
A Haas csapatfőnöke, Günther Steiner megerősítette, hogy ők is kipróbálták a szélcsatornájukban a Mercedes által választott kialakítást, de megmagyarázta azt is, hogy miért nem indultak el azon a fejlesztési irányvonalon.
Ajánlott Hatalmas Ferrari-becsapódás az Abu-Dzabi Nagydíj második edzésén! (videó)

A Mercedes alaposan meglepte a Forma-1-es közösséget, amikor a bahreini előszezoni teszten megmutatták a továbbfejlesztett oldalszekrényeiket, amelyek a széleskörű sajtóértesüléseknek megfelelően valóban nagyon picik lettek.

Az eddig látott elrendezéseik alapján csak két csapat, a McLaren és a Williams tudná valamilyen sikerrel lemásolni ezt a kialakítást, aminek a legnagyobb előnye, hogy a lassú kanyarokban csökkenti az autó légellenállását, hatékonyabbá téve a diffúzor melletti, valamint az azon ülő derékszárnyat.

Különösen érdekes egymás tenni a Mercedes és a Ferrari elrendezését, miután a maranellóiak nagyon széles oldaldobozokkal próbálják meg távol tartani az első kerék keltette turbulens áramlatokat. A Ferrarival azonos „családba” tartozik a Haas megoldása is, az amerikai alakulatot pedig nem érte váratlanul a Mercedes megjelenése.

„Pontosan egy ugyanilyen koncepció volt a mi első elképzelésünk is” – nyilatkozta a Mercedesről Günther Steiner a német Auto Motor und Sport-nak. „Tavaly júliusban teszteltük a szélcsatornánkban, és azonnal rájöttünk, hogy milyen előnyei lehetnek a lassú kanyarokban.”