hero image

Häkkinen: a bajnokság megnyeréséhez a sebesség és a megbízhatóság kombinációjára van szükség

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Belsőkamerás videón Leclerc rajtelsőséget érő köre Monacóból

FORMA-1

Videón az őrületesen izgalmas Monacói Nagydíj időmérő edzése

FORMA-1

Norris káromkodva küldte el Russellt a Monacói Nagydíjon

FORMA-1

Videó: Verstappen „falazása” a monacói Q3-ból

Motorsport.hu
2022/06/14 07:53
A kétszeres Forma-1-es világbajnok szerint ebben sokkal jobb eddig a Red Bull a Ferrarinál, hiszen a Milton Keynes-i alakulat maga mögött hagyta a szezon eleji problémáit és folyamatosan nyeri a versenyeket.
Ajánlott Norris káromkodva küldte el Russellt a Monacói Nagydíjon

Újabb rémálomszerű hétvégét tudhat maga mögött a Ferrari a Forma-1-ben, a maranellóiak számára ideje korán ért véget a bakui futam. Előbb Carlos Sainz fékje dobta be a törölközőt, majd Charles Leclerc erőforrása adta meg magát, miközben a Red Bull újabb kettős győzelmet zsebelt be.

Az elmúlt hetekben összesen háromszor kellett Sainznak és Leclerc-nek technikai probléma miatt kiállnia a versenyből, miközben a spanyol saját hibájából is értékes pontokat dobott el magától a szezon eddigi részében.

Mindez azt jelenti, hogy bár korábban a Red Bull is veszített pontokat megbízhatósági problémák miatt, jelenleg mégis 80 egységgel előzik meg a Ferrarit a konstruktőrök versenyében.

„A Forma-1-ben mindenki tudja, hogy a bajnokság megnyeréséhez a sebesség, a megbízhatóság és a következetesség kombinációjára van szükség, amit nagyon nehéz megtalálni“ - írta Mika Häkkinen az Unibet blogján.

„A Ferrarinak megvan a sebessége, de a többi aspektus hiányzik, míg a Red Bull mindenhol kivételesen erős formát mutat. A bikásoknak a szezon elején voltak megbízhatósági problémái, de ezt már maguk mögött hagyták. A Ferrarinak is ezt kell tennie, méghozzá gyorsan“ - tette hozzá a finn. 

Az egykori pilóta arra is kitért, hogy Verstappen elsősorban Sergio Pereznek köszönheti bakui sikerét, miután a mexikóinak az első bokszkiállása öt másodpercesre sikeredett, ráadásul olyan gumikopási problémák jelentkeztek nála, amelyek korábban nem. 

„Checo igazán fantasztikus munkát végez Max támogatását illetően a Red Bullnál. A monacói sikere után eljött Bakuba, és két edzésen is a leggyorsabb volt, mindegyiken megelőzte Maxot. Az, hogy aztán a második helyet szerezte meg a kvalifikáción, majd a rajtnál átvette a vezetést, azt mutatja, mennyire bízik magában és az autóban“ - vélekedett Häkkinen.