hero image

Häkkinen csak csodálni tudja Alonso elképesztő eredményét

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Verstappen ellen több mint nehéz az élet a pályán (videó)

FORMA-1

Videón Gasly hatalmas előzése Abu Dhabiból, majd kapott egy pofont

FORMA-1

Hamilton nagyot előzött Abu Dhabiban, majd jött a hiba

FORMA-1

Max Verstappen inkább meg sem szólalt

Motorsport.hu
2022/06/24 07:50
Fernando Alonso abban az évben kezdte el F1-es pályafutását, amikor Mika Häkkinené véget ért. A spanyol viszont egy kisebb szünetet leszámítva azóta is a sorozatban versenyez, a másik kétszeres bajnok pedig elismeréssel figyeli, Alonso milyen motivált még most is.
Ajánlott Hatalmas Ferrari-becsapódás az Abu-Dzabi Nagydíj második edzésén! (videó)

Az Alpine pilótája 2001-ben mutatkozott be a királykategóriában a Minardi csapatánál. Ezek után 2018 végéig megszakítás nélkül ment az F1-ben, tartott két év szünetet, majd pedig tavaly újult erővel tért vissza a mezőnybe.

Egyelőre ráadásul nem is tűnik úgy, hogy végleg szögre akasztaná a bukósisakját, a Kanadában is látott teljesítményével pedig újfent igazolta, hogy nem is nagyon lenne oka ilyesmire. „Fernando még az én utolsó szezonomban kezdte a versenyzést az F1-ben, ezért lenyűgöző őt látni az első sorban 20 évvel később!” – mondta a Unibetnek Häkkinen.

„Még mindig szereti a versenyzést, és a lehető legtöbbet hozta ki a kihívást jelentő időjárási körülményekből, hogy megszerezze a második helyet. Komoly fizikális és mentális erőre, valamint állóképességre van szükség ahhoz, hogy versenyképes maradj ezen a szinten, ezért is akkora eredmény tőle, hogy a pole pozícióért harcolt!”

Alonso egyébként tíz év után tudta magát ismét az első sorba kvalifikálni, és bár a verseny végül rosszul alakult számára, mind az ő, mind az Alpine sebessége biztatónak tűnik az év további részére nézve. Ami pedig a versenyző jövőjét illeti, akár nemsokára be is jelenthetik a szerződéshosszabbítását.