Mika Häkkinen szerint nem az a fő kérdés a szezonnyitón, hogy melyik csapat a leggyorsabb, hanem az, hogy kinek a konstrukciója a legmegbízhatóbb.

Pár nap múlva elérkezik a 2023-as szezon várva várt pillanata, hiszen elrajtol az idei szezon Bahreinben. Egyelőre úgy látszik, hogy a Red Bull továbbra is megőrzi a domináns pozícióját, azonban a Mercedes és a Ferrari is erős lehet.

Mika Häkkinen szerint érdekes lesz látni, hogy kinek a konstrukciója tart ki a futamon, hiszen az év elején a megbízgatósági problémák komoly fejtörést okozhatnak a csapatoknak.

„Nagyon kíváncsi vagyok, hogy a Mercedes talált-e még valamennyi sebességet?” – vélekedett a finn a Speedweeknek. „Működik az új autó, vagy vannak még problémák? A Ferrarinak ugyanolyan gyorsnak kell lennie, mint 2022-ben, de a fejlesztésnek hatékonyabbnak kell lennie.”

„A Red Bull Racing kevesebb fejlesztési kapacitással rendelkezik a szabályok és a költségvetési sapka büntetése miatt. Számomra a legnagyobb kérdőjel az első nagydíjon nem annyira a versenyautók sebessége, hanem a megbízhatóság.”

„A Red Bull hihetetlenül erős csapatot épített az elmúlt években. Minden erőforrással rendelkeznek, amire egy topcsapatnak szüksége van, és az elmúlt években ők fejlesztettek a legintenzívebben. Pontosan ez az a terület, ahol Adrian Newey tapasztalata kifizetődik.”

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL