hero image

Häkkinen szerint Hamilton a csapatváltást fontolgatja

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Ilyen közelről fotózták a fotósok Pérez hatalmas balesetét Monacóban (fotók)

FORMA-1

20 éve sem bírtak Michael Schumacherrel az ellenfelek

FORMA-1

Ma 59 éve szerezte első dobogóját az F1 nagy legendája

FORMA-1

Fotókon Matt Damon látogatása a McLarennél

Motorsport.hu
2022/04/17 07:52
A kétszeres Forma-1-es világbajnok Mika Häkkinen szerint Lewis Hamilton a nehézségek miatt azon gondolkodhat, hogy érdemes lenne-e csapatot váltania.
Ajánlott Harry Potter lett Charles Leclerc-ből a Ferrarinál (videó)

Lewis Hamilton rendkívül sikeres időszakot tudhat maga mögött, hiszen 2014 és 2021 között hat egyéni és nyolc konstruktőri világbajnoki címet gyűjtött a Mercedes csapatával, az idén érkező technikai szabályváltoztatások után viszont szenved a német alakulat.

Ennek kapcsán a kétszeres F1-es világbajnok Mika Häkkinen arról írt, hogy szerinte nem telhetnek jó hangulatban a Mercedes csapatmegbeszélései, és hogy sokat panaszkodhat Hamilton.

„Kíváncsi vagyok, hogyan viselkedik Lewis a csapat meetingjein. Fogadni mernék, hogy duzzog, könnyen el tudom képzelni! Rengeteg panaszkodás és nyafogás lehet ezeken a meetingeken.”

A finn azt is hozzátette, szerinte Hamilton azon gondolkodik, hogy érdemes lenne-e csapatot váltania – Häkkinen úgy véli, ez a természetes gondolkodási folyamat a versenyzőknél, amikor az aktuális istállójuk szenved.

„Ilyenkor elindul a versenyzők természetes gondolkodási folyamata, hogy vajon másik csapathoz kellene-e igazolni. Ez tény. Évek óta a Mercedesnél versenyez és számos világbajnoki címet nyert.”

„Most, hogy már nem mennek jól a dolgok, el fog gondolkozni a csapatváltáson” – írta Häkkinen az Unibeten vezetett rovatában, hozzátéve, hogy Russell a williamses évei miatt jobban viselheti ezt a nehéz időszakot.