A kétszeres Forma-1-es világbajnok Mika Häkkinen három versenyzőhöz hasonlította Lando Norrist, aki jelenleg a McLaren tempója miatt nem tud az élmezőnyben küzdeni.

Érdekes helyzetben van Lando Norris: miközben a szakértők és a pilóták szerint is a legjobb pilóták között szerepel, hiába áll már 83 nagydíjrajt a neve mellett, a legjobb eredménye „csak” 6 dobogó és 1 pole – ez persze nagyrészt annak köszönhető, hogy a McLaren nem az élmezőnyben vitézkedett az elmúlt években.

Ezúttal a kétszeres világbajnok Mika Häkkinen beszélt elismerően a 23 éves pilótáról, akinek 2025 végéig érvényes a szerződése a McLarennel, így nehéz helyzetben van jelenleg:

„Lando egy nagyon gyors versenyző, sok mindent elért már, vagy inkább azt mondanám, hogy folyamatosan meggyőző eredményeket tudott hozni” – mondta Häkkinen az Unibetnek.

„Nem kérdés, hogy egy szupertehetségről van szó, ugyanazon a szinten van, mint Leclerc, Verstappen és Sainz. Nagyon magas szinten van tempó terén” – tette hozzá a finn.

A McLarennek jövő héten Szaúd-Arábiában lesz lehetősége a javításra, a wokingiak szerint a versenytempójuk nem rossz – Bahreinben viszont Piastrit és Norrist is megbízhatósági gondok sújtották.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL