hero image

Hamarosan aláírhatja új szerződését Max Verstappen, ennyit kereshet – holland sajtó

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Verstappen ellen több mint nehéz az élet a pályán (videó)

FORMA-1

Videón Gasly hatalmas előzése Abu Dhabiból, majd kapott egy pofont

FORMA-1

Hamilton nagyot előzött Abu Dhabiban, majd jött a hiba

FORMA-1

Max Verstappen inkább meg sem szólalt

Motorsport.hu
2022/02/25 07:54
Az általában jól értesült holland Telegraaf szerint előrehaladott állapotban járnak a tárgyalások a Red Bull csapata és Max Verstappen között, és heteken belül aláírhatja új, rendkívül jól fizető szerződését a 24 éves pilóta.
Ajánlott Hatalmas Ferrari-becsapódás az Abu-Dzabi Nagydíj második edzésén! (videó)

Max Verstappen a 2021-es Forma-1-es szezonban drámai körülmények között meg tudta szerezni a világbajnoki címet a Red Bull Racing csapatával, miután győzni tudott az Abu-Dzabi Nagydíjon – a holland a safety caros periódus után, friss gumikon tudta „levadászni” Lewis Hamiltont.

Verstappen jelenlegi szerződése 2023 végéig érvényes a Milton Keynes-i alakulattal, vagyis jövőre már a jelenlegi kontraktusa utolsó évébe léphetne a 33-as rajtszámú versenyző. A főtanácsadó Helmut Marko nem sokkal a szezonzáró után azt mondta, hamarosan leülnek tárgyalni Verstappennel és a menedzserével.

A tél folyamán erről nem sokat lehetett hallani, a barcelonai szezon előtti tesztek második napján viszont a holland Telegraaf írt a témáról. Az általában jól értesült sajtóorgánum beszámolója szerint már előrehaladott fázisban járnak a tárgyalások a felek között.

Ráadásul anyagilag is előre léphetne a 2021-es bajnok: eddig körülbelül 25 millió dollárt kereshetett évente a Red Bullnál, míg ez az összeg az új szerződéssel 30 millió dollárra, azaz közel évi 10 milliárd forintra emelkedhetne, amiben a bónuszok még nincsenek is benne.

A Red Bull F1-es alakulata remekül áll anyagilag, ugyanis az új névadó szponzoruk, az Oracle a hírek szerint évi 100 millió dollárt fizet a partnerségért, a további szponzoraikkal pedig közel elérhetik a 140 millió dolláros költségsapkát – ebben a sapkában viszont nem szerepel a pilóták és a top 3 alkalmazott fizetése, a motorfejlesztések és a marketingköltségek.